Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au un nou director general

Michele Abbate este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, cele două companii de furnizare deţinute de grupul Enel în România.

Michele Abate activează de peste 25 ani în cadrul grupului Enel și are o experienţă vastă în zona de vânzări şi customer care. Parcursul său profesional a început în 1992, în zona de business dedicată managementului clienţilor. A deţinut poziţii-cheie la nivel de grup, precum Head of Center Italy Commercial unit, Head of the Market Division/Customer Management, Head of phone and web channel, și a avut ca principale obiective transformarea canalului de service într-un canal comercial.

Cea mai recentă poziţie deţinută a fost cea de Head of Sales pentru centrul Italiei. Michele Abbate deţine un doctorat în economie în cadrul Universităţii din Palermo şi este absolvent al Leadership programme, din cadrul Luiss Business School, și al Accelerated Development Programme la London Business School.

În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, va gestiona strategia generală de business, cu accent pe extinderea portofoliului de soluţii, şi va coordona activităţile de furnizare şi vânzare ale grupului Enel în România, dar şi diviziile de customer care şi servicii cu valoare adăgată. Cele două companii deţin o cotă de piaţă de 14 la sută pe piaţa concurențială de energie electrică, ceea ce conferă Enel prima poziție pe piața concurențială a electricității din România. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au în portofoliu 2,8 milioane de clienţi de energie electrică și gaze naturale. Cele două companii au atins recent pragul de 500.000 de clienţi rezidenţiali pe piaţa concurențială de energie electrică.

Michele Luigi Grassi, cel care a deţinut anterior poziţia de director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, a decis să urmeze alte oportunităţi profesionale, în afara grupului Enel.

DESPRE ENEL

Activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste două milioane de kilometri, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea. Este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa, după capitalizarea de piață, și una dintre primele companii de electricitate de pe continent, în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România din 2005, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Are peste 3.100 de angajați în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close