Europarlamentarul Siegfried Mureşan caută stagiari pentru biroul din București

Deputatul european Siegfried Mureşan organizează, între 29 ianuarie și 30 iulie 2018, a șasea ediţie a programului de stagii de practică „Primul pas în cariera europeană”, în cadrul Biroului parlamentar din Bucureşti.

Programul se adresează studenţilor din ciclul de licenţă şi master, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, care doresc să se familiarizeze cu activităţile Parlamentului European şi să acumuleze cunoştinţe şi experienţă profesională în domeniul politicilor europene şi al comunicării politice.

„Am lansat acest program de stagii în 2015, pentru a veni în sprijinul tinerilor cu rezultate academice bune, cu spirit de iniţiativă, care-şi doresc o carieră în instituţiile naţionale şi europene sau în comunicare politică. În cele cinci ediţii ale programului de stagii de până acum, am avut aproape 250 de candidaţi înscrişi, dintre care am selectat 24 de tineri. Ei avut ocazia să vadă cum funcţionează biroul unui deputat european, să înţeleagă mecanismele din spatele proceselor decizionale ale Uniunii Europene şi chiar să efectueze o vizită de lucru la sediul Parlamentului European de la Bruxelles”, explică Siegfried Mureşan.

Stagiul de practică durează trei luni şi se va desfăşura în două perioade: 29 ianuarie-30 aprilie 2018, respectiv 30 aprilie-30 iulie 2018. Tinerii interesaţi sunt invitaţi să trimită dosarul de candidat până în 15 ianuarie 2018, la adresa de e-mail internship@siegfriedmuresan.eu. Candidaţii trebuie să fie studenţi în ciclul de licenţă sau master, în domenii ce vizează activitatea Parlamentului European (ştiinţe politice, Relaţii internaţionale şi studii europene, ştiinţe juridice, Studii economice, ştiinţe ale comunicării, Sociologie, Administraţie publică, Istorie). Dosarul de participare trebuie să conţină CV-ul candidatului (format european), foaia matricolă a studiilor universitare, în copie (sau un document eliberat de universitate, care atestă situaţia notelor) şi o scrisoare de intenţie cu dimensiunea de maximum 4.000 de semne cu spaţii.

Candidaţii selectaţi vor fi anunțați până în 25 ianuarie 2018 și vor confirma perioada de stagii până la 26 ianuarie. Programul nu este remunerat, dar participanţii vor beneficia de o vizită de lucru gratuită la unul dintre sediile Parlamentului European din Bruxelles şi Strasbourg. La sfârşitul perioadei de practică, fiecare participant va primi o adeverinţă ce atestă efectuarea stagiului.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close