Eva Coşa, câştigătoarea celui mai dorit internship al verii

1.595 de tineri au concurat pentru internship-ul Adecco România CEO for One Month 2018, o iniţiativă inclusă în programul global al Adecco Way to Work.

Câștigătoarea stagiului în România, Eva Coşa, va petrece luna iulie alături de Florin Godean, Country Manager-ul Adecco România, va lucra cu echipa locală de management și se va confrunta cu o nouă serie de teste şi evaluări. După evaluările locale, gestionate de fiecare ţară, zece finalişti vor fi selectaţi pentru a participa într-un Bootcamp global, un program intens de pregătire şi testare. În urma acestuia, va fi selectat un tânăr care va petrece o lună întreagă alături CEO-ul Global al Grupului Adecco, iar la final va primi un salariu de 15.000 de euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Bootcamp-ul a fost conceput sub forma unei experienţe de învăţare complete, aproape ca o poveste. Am observat continuitatea probelor, care au testat progresiv abilităţi complementare: de la creativitate şi inovare, la lucru în echipă, networking, leadership, persuasiune şi nu numai. Fiecare provocare ne-a scos din zona de confort şi ne-a obligat să ne adaptăm. Cea mai dificilă probă a fost cea a proiectului de inovaţie. Astfel, am conceput C-match, o aplicaţie ce creează cel mai eficient matching dintre companii şi candidaţi și gestionează joburile temporare/ sezoniere din perspectiva ambelor părţi, cu ajutorul unor funcţionalităţi adaptate la trendurile impuse de digitalizare”, arată Eva Coşa.

Dar experienţa nu se termină aici. Mulţi finalişti încep o carieră în cadrul Grupului Adecco. Ana Maria Mareş, CEO for One Month Adecco România 2016, a rămas în cadrul Adecco ca Specialist Marketing și s-a focusat pe zona de digital. CEO-ul pentru O Lună Adecco Group 2017, Ed Broadhead, este acum şeful departamentului de Data Analytics al Grupului Adecco, la sediul din Zurich. Ernesto Lamaina, ex-CEO for One Month din Italia, a devenit CEO al firmei Adia, marca digitală de recrutare la cerere a Grupului Adecco.

Adecco Way to Work ce are ca scop principal reducerea şomajul în rândul tinerilor, cărora le oferă oportunități de a-şi începe cariera şi de a-şi îmbunătăţi şansele de angajare prin adaptarea abilităţilor la cerinţele pieţei muncii. „În fiecare an, căutăm tineri din toate domeniile, cu o mentalitate internaţională şi un set de competenţe care îi transformă în campioni. Printre cele mai  importante calităţi ale câştigătorilor se numără gândirea analitică şi abilităţile de găsire a soluţiilor potrivite, capacitatea de a lucra în echipă şi interesul pentru a învăţa lucruri noi. În cazul Evei, pasiunea şi valorile sale au înclinat balanţa pe ultima sută de metri, dar trebuie să spunem că toţi cei cinci finalişti ne-au impresionat şi suntem încrezători că astfel de tineri vor schimba radical România, în viitorul nu foarte îndepărtat”, spune Florin Godean (foto, dreapta), Country Manager Adecco România.

Pe plan global, în acest an, numărul de candidaturi a fost cu circa 72 la sută mai mare faţă de anul precedent. Peste 200.000 de tineri profesionişti au concurat pentru oportunitatea de a lucra timp de o lună alături de CEO-ul grupului Adecco, Alain Dehaze.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close