Evoline: It’s possible

Sloganul „it’s possible” reflectă cel mai bine atuurile companiei evoline, care își propune să lupte împotriva imposibilului și să creeze valoare, în ciuda condiţiilor grele, de criză economică.

evoline, cu sediul în Cluj-Napoca şi cu o filială în Târgu Mureş, oferă soluţii software pentru domeniile din industrie şi automatizări, dar şi aplicaţii web pentru diverse terminale mobile. În prezenta instabilitate economică, când optimizarea operaţiunilor este vitală pentru orice companie, evoline face posibil ca toți clienţii săi să beneficieze de cea mai bună calitate, eficienţă şi costuri optime, bazate pe parteneriate flexibile şi interactive.

Pentru a-și atinge țintele tot mai ambițioase, conducerea companiei este mereu în căutarea unor oameni foarte buni, dornici să-și dezvolte cariera în cadrul unei firme care se dezvoltă, la rândul ei. Porţile evoline sunt deschise pentru orice candidat care își dorește să lucreze într-o atmosferă în care provocările profesionale sunt la odinea zilei. „Suntem foarte mândri de echipa pe care o avem. Punem un accent important pe dezvoltarea colegilor noștri, la toate nivelurile. Piaţa de resurse umane a devenit dificilă, concurenţială, iar competiţia a crescut foarte mult, în cursul anului 2012. Totuşi, am implementat un sistem de management al carierei foarte motivant şi performant, care-i ajută pe colegii mei să-şi dezvolte propria personalitate, propria atitudine. Această dezvoltare este sincronizată cu cerinţele companiei și, implicit, cu cele ale clienţilor. Încercăm să oferim un mediu plăcut şi motivant pentru manifestarea inteligenţei, optim creării de valoare”, afirmă Égly János, CEO în cadrul evoline.

Creştere cu peste 40 la sută

Cea mai bună dovadă a evoluției companiei evoline, în ciuda perioadei de criză economică, este reprezentată de creşterea sa continuă, atât în dezvoltarea afacerilor, cât şi în domeniul efectivului de personal. De la începutul lui 2012, colectivul de lucru s-a extins cu mai mult de 100 de noi colegi. Astfel, în acest moment, mai mult de 400 de oameni se bucură de cele mai noi provocări profesionale. Dezvoltarea evoline se reflectă şi în creşterea cifrei de afaceri. Volumul serviciilor a sporit cu peste 40 la sută, iar cifra de afaceri estimată pentru sfârșitul anului depăşește 12 milioane de euro. „Creşterea se datorează în principal proiectelor din domeniul automatizări căi ferate. În acest sector construim, împreună cu Siemens şi evosoft, un centru software specializat pe dezvoltarea produselor companiei germane. Momentan, în acest centru lucrează peste 100 de specialişti, majoritatea ingineri de dezvoltare software”, explică Égly János.

Clienți „grei”

2012 a adus și extinderea portofoliului de clienți. Cele mai mari nume sunt Siemens şi bwin.party. Lor li s-au adăugat parteneri noi, germani şi suedezi, precum GETEC-DAM și Alecom AB. Lista de referinţe a grupului mai include, printre altele, nume ca Novartis, Unilever, Mercedes şi British American Tobacco. evoline pune un accent deosebit pe implementarea de colaborări strategice cu lumea universitară. „În această direcție, există cooperări foarte strânse cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universitatea Sapientia, din Transilvania: susţinem studenţi în elaborarea temelor de licenţă, masterat, doctorat, organizăm prezentări de specialitate comune. Totodată, colegii, respectiv clienţii noștri, susţin cursuri şi conferinţe, în colaborare cu universităţile menţionate, pe diferite teme şi discipline. Cea mai recentă conferinţă de acest gen a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, despre principiile funcţionale de securitate în domeniul automatizări căi ferate”, arată conducerea evoline.

Domeniu de activitate lărgit

În ultima perioadă, numărul domeniilor în care activează evoline a crescut. Acestea includ, acum:

Competenţă şi experienţă în software engineering

  • IT Outsourcing

  • Dezvoltare software pe baza specificaţiilor clientului

  • Testare de software

  • Dezvoltarea şi mentenanţa de sisteme intranet şi portaluri internet pentru companii

Competenţe în dezvoltarea afacerii în servicii IT

  • Creare de centre de dezvoltare software nearshore/offshore

  • Automatizări de procese

Helpdesk – creare, operare şi mentenanţă

  • Suportul aplicaţiilor interne ale companiilor

  • Suportul de produse și servicii pentru clienți

Operare sisteme IT complexe

Servicii de tip „license clearing”

Recent, strategia de dezvoltare a evoline a fost extinsă, astfel încât compania să ofere, în viitor, soluţii informatice „la cheie”, cu un accent deosebit pe inovaţie şi dezvoltare. Managementul urmărește includerea unei valori adăugate cât mai mari în oferta de servicii actuală, pentru a veni în întâmpinarea necesităţilor crescute ale clienților, în această direcție, în ultima perioadă.

articol publicat în sb.business – ediția de toamnă 2012

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close