Ex-ministrul Economiei este noul director al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM

Din 17 iulie, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) are o nouă conducere.

Fost ministru al Economiei și Mediului de Afaceri în guvernul Grindeanu, Alexandru Petrescu are o experiență managerială de peste 15 ani în companii de top, la nivel local și internațional. A ocupat poziții de conducere în instituții financiare, în sistemul financiar-bancar din Marea Britanie și în companii românești. Până în 2016, a fost director general al CN Poșta Română, iar de-a lungul anilor a fost membru în consiliile de administrație ale SN CFR Călători și CN Poșta Română.

„FNGCIMM trebuie să reprezinte unul dintre cele mai eficiente instrumente de susținere a mediului antreprenorial, un liant între finanțatori și mediul de afaceri. Consolidarea profitului și diversificarea produselor de garantare pentru IMM-urile din sectoarele economice cu  potențial mare de creștere și inovative  vor reprezenta principalele obiective până la sfârșitul anului. În același timp, ne vom concentra pe strategia de repoziționare  și recâștigare a încrederii în relația cu sistemul bancar, cu accent pe rolul de informare, promovare  și încurajare a antreprenorilor români, pentru a utiliza ca sursă de finanțare a dezvoltării business-ului fondurile europene și creditele bancare. Vom continua și optimiza implementarea programelor guvernamentale de sprijin a IMM-urilor și vom căuta să reorientăm activitatea Fondului la rațiunea inițială a existenței sale: aceea de a sprijini IMM-urile în orice stadiu al evoluției economice”, declară Alexandru Petrescu.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri şi creării și susținerii de locuri de muncă. Funcţionează ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a BNR.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close