EY România mută recrutarea pe mobile

La începutul lunii octombrie, EY România a lansat o campanie de recrutare de interni, EY’s VRunners Workout, prin care invită tinerii absolvenți sau studenți ai facultăților cu profil economic să se înscrie într-un program complex de „antrenament profesional” și în competiția pentru un loc în echipa de audit a companiei.

Procesul de selecție se va desfășura direct pe telefonul mobil, prin aplicația-joc EY’s VRunners Workout, creată de Equatorial, companie românească, dezvoltatoare de soluţii pentru training-uri, care îmbină tehnologia şi învăţarea prin joc.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Accesibilitatea și jocul sunt două din elementele la care se raportează cel mai ușor studenții și absolvenții de astăzi, motiv pentru care am ales să transformăm integral modul de abordare a recrutarii și a selecței de juniori prin intermediul EY VRunners. Aplicația oferă candidaților noștri un spațiu virtual în care să își testeze abilitățile alături de alți jucători, să descopere provocări antrenante și să se bucure de o experiență personală inedită. Adrenalina jocului va fi un început inspirat pentru cei care își propun o carieră în EY, deoarece dinamismul, provocarea și diversitatea de situații la care sunt expuși candidații sunt mapate pe simularea experienței ulterioare ca angajat al firmei. Toamna aceasta deschidem jocul pentru pozițiile de Internship în Audit, iar în primăvară vom reveni cu varianta extinsă, adresată Juniorilor din toate liniile de servicii”, spune Andreea Mihnea (foto), HR Director, EY România și Republica Moldova și EY South East Europe Talent Leader.

Pentru a intra în competiție și a primi o invitație în aplicația de mobil, candidații trebuie să aplice la anunțul internship-ului, fie pe site-ul EY România, fie pe site-urile specializate. Cele mai potrivite CV-uri vor trece în etapa următoare: VRunners Challenge. Candidații vor primi un user și o parolă unice, și vor avea la dispoziție un timp limitat pentru a-și activa contul în aplicație. Apoi, timp de o lună, vor trece printr-o serie de „antrenamente” virtuale, în care vor primi diverse sarcini ce le vor testa cele cinci competențe-cheie: gândirea critică, abilitatea de a rezolva probleme complexe, client service, project management și self management.

În funcție de progresele făcute și etapele parcurse, candidații vor avea acces la zona de „nutriție”, o librărie virtuală cu surse de documentare (cărți și articole de specialitate, video, instrumente de business, programe de training). Activitățile vor fi monitorizate și evaluate în timp real, iar interacțiunea directă cu reprezentații EY și cu ceilalți candidați va fi la un click distanță.

Selecția candidaților se va finaliza pe 19 noiembrie, iar programul de internship se va derula pe o perioadă de patru luni, cu program de opt ore plătit, și cu posibilitatea de a primi o ofertă de angajare pe o poziție de Junior Auditor, cu start în septembrie 2019.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close