Fabricile din vestul țării „importă” angajați din Moldova și Muntenia

Numai în luna martie, compania de resurse umane GiGroup România a relocat peste 700 de oameni. Majoritatea a fost transferați din zona Moldovei înspre companiile din industria automotive, din vestul țării.

Postul pentru care există cele mai multe cereri de recrutarea este cel de confecționer cablaje auto. Nevoia de personal ridicată, venită din partea companiilor din vestul țării, nu mai poate fi onorată numai din zonele apropiate, datorită șomajului foarte scăzut din județele Arad (2,2 la sută), Timiș (1,55 la sută), Caraș-Severin (4,2 la sută), Bihor (3,5 la sută) sau Alba (5,46 la sută) unde există numeroase companii care produc componente auto.

Acest motiv îi determină pe angajatori să recurgă la relocarea de persoane din zone ale țării, unde rata șomajului este mult mai ridicată. Cei mai mulți vin din zona Moldovei, din județul Vaslui, unde rata șomajului depășește zece la sută și unde nu există cerere de forță de muncă. „Primul proiect de relocare a început undeva la sfârșitul anului 2014. 2015 a adus mai multe proiecte de relocare și mai multe persoane relocate. Trend-ul continuă și în 2016. Dacă în anii precendenți majoritatea persoanelor relocate au fost preponderent pentru industria auto, din 2016, și companii producătoare din alte domenii au început să ia în considerare relocarea de personal. Dacă la început procesul de relocare era considerat o soluție pe termen scurt (3-6 luni), în acest moment deja se încearcă relocarea pe termen lung (6-18 luni) a persoanelor din zone defavorizate. Companiile sunt nevoite, astfel, să mute întreaga familie, acolo unde este cazul”, arată Cristian Huzău, director național operațional la GiGroup România.

Oamenii sunt deschiși pentru a se reloca datorită beneficiilor primite de la angajatori. Pe lângă salariul oferit, care este salariul mediu brut pentru munca necalificată, se mai adaugă transportul la locul de muncă, diverse bonusuri de performanță și de fidelitate, iar orele suplimentare sunt plătite dublu. Totodată, angajatorul oferă cazare și două mese pe zi. Vechimea la locul de muncă este răsplătită cu o indexare a salariului brut între cinci și zece la sută, iar angajatul are posibilitatea de a beneficia de această majorare dacă depășește șase luni în cadrul companiei și nu are probleme disciplinare. Anul trecut, compania GiGroup România a relocat peste 3.000 de persoane în țară.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close