Facebook va angaja 500 de oameni într-un centru de „ștergere a conținutului”

Gigantul Facebook va crește semnificativ numărul angajaților săi din Germania, însărcinați cu ștergerea postărilor care încalcă noua lege referitoare la mesajele cu conținut ofensator.

Un nou centru de ștergere a conținutului, cu 500 de angajați, se va deschide în orașul Essen, în toamnă. Și numărul angajaților de la biroul din Berlin va crește la 700. Recrutările nu se fac intern – Facebook a subcontractat către companiile europene furnizoare de servicii Arvato și Competence Call Center, potrivit Agerpres.

În iulie, parlamentul federal german a votat „legea Facebook”, prin care operatori precum Facebook, Twitter sau YouTube sunt pasibili de amenzi de până la 50 de milioane de euro, dacă nu șterg conținutul ofensator. Potrivit legislației din Germania, conținutul ofensator include incitarea la crimă sau la violență, amenințări, limbaj trivial sau incitarea la revoltă.

Companiile sunt obligate să le ofere utilizatorilor un sistem ușor de folosit, cu răspuns rapid, în care se pot încărca reclamații referitoare la conținutul ofensator. Rețelele trebuie să șteargă conținutul ofensator în 24 de ore de la primirea reclamației, deși intervalul în care se pot lua măsuri poate fi extins până la șapte zile, în situații ambigue. Legea a provocat controverse înainte de a fi votată. Operatorii social media, grupurile de interese și cele pentru apărarea drepturilor civile au avertizat asupra posibilelor consecințe negative.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și-ar dori să fie luată o poziție europeană comună referitoare la acest subiect, nu 27 de variante naționale, și a catalogat legea germană ca „nepotrivită”. Activiștii pentru drepturile civile au avertizat că legea ar putea duce la restrângerea libertății de exprimare, fiindcă operatorii vor tinde să șteargă conținutul ambiguu, de teamă să nu fie amendați. Facebook intenționează să crească numărul de angajați, la nivel internațional, care să se ocupe cu monitorizarea și ștergerea conținutului, de la 4.500 la 7.500.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close