Farmaciile din Suedia recrutează specialiști din România

Mai multe lanțuri de farmacii din Suedia sunt interesate să angajeze personal din România.

Procesul de recrutare se desfășoară prin intermediul agenției Intermarin. În fiecare an, din 2011 încoace, aceasta organizează minimum două sesiuni de interviuri și angajare. Angajatorii sunt cele mai mari companii farmaceutice suedeze, iar condițiile de lucru și salarizare sunt identice cu cele oferite specialiștilor scandinavi.

Farmaciile din Suedia preferă să angajeze persoane cu experiență de minimum 1,5 ani, dispuse să rămână în nordul Europei cel puțin trei ani. Contractele sunt încheiate pe perioadă nedeterminată. Candidații trebuie să aibă cunoștințe foarte bune de limba engleză – limba în care se desfășoară și interviul -, iar viitorii angajați vor beneficia de cursuri gratuite de limba suedeză. Candidaturile sunt așteptate la adresa office@intermarin.ro.

Salariile sunt cuprinse între 27.000 și 29.000 SEK (1 SEK – 0,1 euro) brut/ lună. Oferta finală va fi făcută după interviu, în funcție de experiența candidatului. În Suedia, salariul minim este aproximativ 2.200 de euro net, iar costurile lunare medii pentru o persoană/un cuplu (cazare, utilități, transport, hrană) sunt de 1.000-1.200 de euro, informează recrutorii. Programul la farmacie va fi de 44 de ore/săptămână. Se lucrează în ture, inclusiv în weekend – o dată la două săptămîni, în funcție de farmacie.

În general, posturile sunt în orașe mici și medii, cu 4.000-40.000 de locuitori. Angajatorul plătește transportul (România-Suedia) la începerea jobului, transportul la cursul intensiv de limba suedeză (dacă este organizat într-o altă țară, la Berlin sau Belgrad), chiria și costurile de întreținere pe perioada cursului intensiv de suedeză, și suport financiar de relocare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close