Farmaciștii de la Catena, vicecampioni mondiali la fotbal

Membrii delegației Catena Racing Team, cel mai mare și titrat club polisportiv al unei companii autohtone, au cucerit 12 medalii la Campionatul Mondial al Companiilor.

În total, echipa care a reprezentat România pentru prima dată la această competiție a câștigat șapte medalii de aur (natație) și cinci de argint (fotbal, alergare și natație), dar și un loc 8 la tenis de masă. Aurul a fost cucerit de Paul Georgescu, cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, iar argintul de Naționala de Fotbal (din 38 de Naționale), Constanța Gherasim Papagheorghe (alergare 5.000 m), care a reprezentat România și Catena Racing Team la Finala Internațională a cursei de alergare B2RUN de la Berlin, în 2016, și, din nou, Paul Georgescu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prima zi a adus și primele motive de bucurie pentru concurenții români. Paul Georgescu a obținut cinci medalii, dintre care trei de aur, la probele de înot 100 m liber, 50 m spate și 100 m mixt, și două de argint, la 100 m bras și 50 m fluture. Au urmat alte patru medalii de aur la 50 m liber, 100 m spate, 100 m fluture și 200 m liber, și argint la 50 m bras. El a urcat pe podium la toate cele zece probe la care a concurat.

La fotbal, Catena Racing Team a cucerit medalia de argint, după ce finala cu germanii de la BSG Merkur Gauselman s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar titlul s-a decis la loviturile de departajare. Vicecampioana mondială a fost alcătuită din Daniel Zaharia, Andrei Vlăsceanu, Adrian Cruceană, Adrian Roșca, Radu Burciu, Cătălin Oprea, Ionuț Enache, Niculae Tâlpeanu, Mihai Cână, Mihai Prodan, Cosmin Pașcovici, Ștefan Tudor, Marius Aranghel, Alexandru Niculae, Nicușor Niculae și Bogdan Pătrașcu (antrenor-jucător).

La tenis de masă, Catena Racing Team România a avut două echipe. Prima dintre ele (cu Liviu Dașoveanu, Mihai Angelescu) a ajuns pe locul 8, iar a doua (Valentin Chelu, Gabriel Zamfirescu si Vasile Fodoran – antrenor) s-a clasat pe locul 16. La proba de alergare (5.000 m) au participat Constanța Gherasim Papagheorghe – locul 2 și medalie de argint, Simona Gorcea – locul 8 și Daniel Ioniță – locul 14.

La World Company Sports & Games 2018, în localitatea franceză La Baule, au participat 6.000 de sportivi din 50 de țări, la 25 de sporturi. Dintre ei, 27 sunt legitimați la Catena Racing Team. Este cel mai mare eveniment sportiv corporatist, care are loc o dată la doi ani.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close