Farmaciștii, invitați să „voteze” pentru viitorul profesiei lor

Colegiul Farmaciștilor din România și Federația Patronatelor Farmaceutice din România (Ethica) se pregătesc să pornească demersurile pentru recunoașterea formală a serviciilor farmaceutice în România.

Profesia de farmacist a trecut prin numeroase schimbări, în ultimele decenii, și este în continuă schimbare și adaptare. Globalizarea producției industriale și scăderea cererii pentru preparatele de receptură fac necesară trecerea de la farmacistul care prepară medicamente la cel care furnizează servicii de sănătate și oferă consiliere pacienților în diverse aspecte ce privesc sănătatea acestora, afirmă conducerea Colegiului Farmaciștilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„De-a lungul timpului, având în vedere impactul asupra îmbunătățirii stării de sănătate publică și individuală a pacientului, farmaciștii din întreaga lume au dezvoltat diferite servicii conexe medicamentului, printre care servicii privind consilierea pacienților, distincte pentru bolnavii cronici și acuți, precum și specifice pentru anumite boli cu incidență mare în cadrul populației, servicii de educare a populației sau de prevenție. În România, farmacistul oferă deja o parte din aceste servicii, însă fără ca acestea să fie recunoscute formal sau remunerate. Nici rolul pe care farmacistul îl îndeplinește sau îl poate avea în sistemul de sănătate nu este conturat în legislație sau în percepția populației”, explică reprezentanții celor două organizații.

Pentru a afla opiniile specialiștilor în legătură cu aceste subiecte, Colegiul Farmaciștilor a publicat aici un chestionar prin care farmaciștii din România își pot spune opinia în legătură cu rolul, abilitățile și competențele pe care consideră că ar trebui să le aibă în domeniul pentru care s-au format. Chestionarul poate fi completat până în 1 noiembrie. După centralizarea rezultatele chestionarelor, Colegiul Farmaciștilor și Federația Patronatelor Farmaceutice vor stabili pașii următori, astfel încât farmaciștii să obțină statutul pe care îl merită.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close