Festivalul Italian aduce Italia mai aproape de România

Din 16 mai până în 15 iunie, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură și sub patronajul Ambasadei Italiei la București, aduc Italia mai aproape de România, cu a zecea ediție a Festivalului Italian.

Festivalul, care se desfășoară în jurul datei de 2 iunie, Ziua Națională a Republicii Italiene, cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy în Romania și inițiative cu caracter cultural, care să pună și mai mult în valoare patrimoniul artistic al Italiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe parcursul unei luni, iubitorii de frumos și de bun gust sunt invitați să facă o călătorie în lumea tradiției și a stilului de viață italiene, de-a lungul căreia se îmbină gastronomia, moda, designul și cultura: La masă… în restaurantele italiene, o săptămână dedicată bucătăriei italiene în principalele restaurante și deli-shop-uri din București, care vor oferi meniuri la prețuri promoționale, Săptămâna modei italiene, pe perioada căreia mai multe magazine cu branduri italiene din București vor promova Made in Italy prin oferte speciale, Săptămâna Decorațiunilor interioare și Designului Made in Italy, în unele dintre cele mai cunoscute showroom-uri din Capitală. Pentru a promova produsele editurilor italiene, casa de editură Pavesiana va propune o serie de evenimente dedicate autorilor italieni și proiecții de film cu degustări.

Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, în cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesioniștilor și societăților.  Pe 23 mai va avea loc a cincea ediție a Italian Wine & Food Day, manifestare găzduită de Sala Panoramic, Hotel Marshal Garden București și dedicată promovării vinurilor și produselor alimentare italiene, în care vor fi prezenți ca expozanți producători italieni care doresc să intre pe piața românească. Evenimentul va fi inaugurat cu un seminar, ce va include o prezentare dedicată sectoarelor horeca și vinului din România, susținută de un expert al societății de consultanță KeysFin, și un testimonial al unui specialist in domeniul horeca.

În cadrul evenimentului se va desfășura un seminar organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România, în cursul căruia va fi prezentat „Raportul de constatare a cazurilor de Italian Sounding în sectorul de retail alimentar din România – ediția 2017”, urmat de premierea restaurantelor certificate „Ospitalità italiana”.

În 12 iunie, va fi organizată a treia ediție a evenimentului „Italian Beauty & Care Day”, în cadrul căreia producătorii italieni vor prezenta specialiștilor români din domeniul produselor de înfrumusețare și îngrijire personală cele mai bune produse Made in Italy.

În ceea ce privește evenimentele culturale din cadrul Festivalului Italian, ele au început în 16 mai, cu conferința „Rossini, 1868-2018. Aspetti di un genio”, susținută de cel mai renumit critic de muzică italian, Paolo Isotta, un omagiu adus geniului lui Gioachino Rossini, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la moartea acestuia. Au urmat alte întâlniri culturale interesante, precum spectacolul itinerant „Unde te duc picioarele”, prezentat de artista Laura Kibel (15-17 mai, la Săcele, Galați și Greci), și, pe 22 mai, conferința susținută de Mons. Bruno Fasani, despre comorile Bibliotecii Capitolare din Verona, cea mai veche din lume.

Pe 30 mai are loc Lecția-concert susținută de Leandro Piccioni, în cadrul manifestării „Fare Cinema”, promovată de Ministerul Italian al Afacerilor Externe, pe 31 mai este programat concertul de orgă susținut de Domenico Severin, în cadrul primei ediții ale Festivalului Internațional de Orgă de la Catedrala Sfântul Iosif din București. Vor urma expoziția de fotografie a Rodicăi Marinescu, „Plimbare printre fântânile Romei” (5-21 iunie), și expoziția de artă „Opere din patrimoniul Galleria d’Italia, Intesa Sanpaolo Bank”, ce va fi inaugurată la Muzeul Național de Artă al României, în 13 iunie, și Noaptea albă la Institutul Italian de Cultură, din 22 iunie, cu un concert cu muzică din zona de centru-sud a Italiei, susținut de formația Aranira, și vernisajul expoziției „Un Caravaggio di campagna”, opere de Virgilio Forni, o colecție ce aparține Fundației Sartirana Arte.

Detalii despre evenimentele Festivalului Italian pot fi găsite aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close