Flanco și A&D Studio: Ateliere gratuite de pregătire pentru piața muncii, pentru persoanele cu dizabilități

Compania Flanco, în parteneriat cu A&D Studio, organizează o serie de ateliere de lucru gratuite, destinate persoanelor cu dizabilități din București, ce au ca temă principală pregătirea acestora pentru (re)integrarea pe piața muncii.

„Deși a trecut mai bine de un an de la intrarea în vigoare a modificărilor Legii nr. 448/2006, care reglementează integrarea și incluziunea socială a persoanelor cu handicap, numeroase persoane cu dizabilități se află, încă, în imposibilitatea de a-și găsi un loc de muncă. Ideea proiectului a venit în urma discuțiilor purtate cu numeroase persoane aflate în această situație, care se temeau să participe la interviuri și chiar să trimită CV-uri către potențiali angajatori, crezând că nu vor reuși să comunice suficient de bine cu ei, în scris sau față în față. Aceste persoane se consideră, de multe ori, excluse din start de pe piața muncii”, spune Nicoleta Capătă, HR Director Flanco.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Primele două ateliere vor avea loc în București, la sediul central Flanco (Șos. București Nord), pe 25 octombrie, în intervalele orare 10-13 și 17-20, și vor fi susținute de specialiști din compania de dezvoltare personală și profesională A&D Studio. La fiecare atelier vor putea participa maximum cinci persoane, iar transportul lor poate fi decontat de Flanco, în limita a 50 de lei. Înscrierea se poate face până în 24 octombrie, telefonic, la 0765 345 888, fie prin e-mail, la adresele mirela.petrus@flanco.ro sau adela@ad-studio.ro.

Atelierele vor îmbina elemente de training și de consiliere, iar formatul lor va viza două direcții importante. „În prima parte, participanții se vor concentra pe îmbunătățirea abilităților de comunicare, prin exerciții de redactare a unui CV sau a unei scrisori de intenție și prin exersarea situațiilor de comunicare din cadrul unui interviu. A doua parte a atelierului vizează identificarea barierelor psihologice cu care se confruntă și tehnici pentru depășirea lor, prin exerciții menite să le crească încrederea în sine”, explică Adela Marin, Managing Partner A&D Studio.

La final, participanții vor primi în format electronic documentele personalizate, în format editabil, pe care să le poată transmite ulterior potențialilor angajatori.

Cu peste 1.400 de angajați, Flanco deţine o rețea de 128 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 91 de orașe. Potrivit Nicoletei Capătă, 14 angajați sunt persoane cu dizabilități. A&D Studio este un studio creativ ce îmbină cuvintele, sunetele și imaginile, astfel încât să reușească să maximizeze impactul mesajelor transmise de parteneri. Compania oferă suport de la redactare de conținut pentru site-uri, blog-uri, comunicate de presă, suporturi de cursuri, la realizarea de elemente tip-voice over și până la îmbinarea lor în cadrul livrării de cursuri, conferințe, materiale audio și video.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close