Fondatorul Bestjobs investește într-un startup din Republica Moldova

După vânzarea CleverTaxi către grupul Daimler AG (Mytaxi), compania Neogen, condusă de antreprenorul Călin Fusu, a investit în aplicația iTaxi.

Neogen a preluat 47 la sută din acțiunile startup-ului moldovenesc. Valoarea investiției nu a fost făcută publică. „Împreună cu noua conducere a societății, sperăm să creștem nivelul serviciilor oferite de iTaxi și să demonstrăm că startup-urile din Republica Moldova pot face față cu succes concurenței venite din afara țării”, declară Călin Fusu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Investiția aduce și un nou director general, în persoana Elenei Zgardan, care a coordonat până acum proiectul Guvern24.md, și care se va alătura directorului de Produs, Igor Negru. „Principala problemă a pieței de taximetrie este faptul că nu poți găsi o mașină liberă în orele de vârf. De aceea, iTaxi își propune să atragă cât mai multe companii de taximetrie pe aplicația iTaxi”, afirmă Elena Zgardan. „Pentru a continua dezvoltarea accelerată a aplicației, avem nevoie de cei mai buni programatori din Moldova”, adaugă Igor Negru.

Aplicația iTaxi a fost lansată în 2013, iar astăzi este folosită de peste 250.000 de utilizatori. Fondată în anul 2000, în Târgu Mureș, Neogen deține participații la companii precum Bestjobs.eu, Vivre.eu și, până recent, CleverTaxi.com, vândută către Daimler AG.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close