Fondul de investiții care a susținut Facebook, Dropbox și Spotify investește 30 de milioane de dolari într-un startup românesc

UiPath, o companie specializată în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), obține o investiție de 30 de milioane de dolari, care o va ajuta să continue dezvoltarea în baza creșterii de 600 la sută, pe care a înregistrat-o în 2016.

Finanțarea reprezintă o performanță unică în mediul startup românesc și vine de la Accel Partners, fond de investiții de prim rang, același care au făcut primele investiții în companii mamut, precum Facebook, Dropbox și Spotify. Alături de Accel, mai participă la finanțare investitorii Earlybird Venture Capital, Credo Ventures și Seedcamp.

UiPath se va folosi de acest fond de sprijin pentru a angaja cei mai buni ingineri software și oameni de business, și își propune să dubleze efortul de dezvoltare a caracteristicilor cognitive de tip uman în tehnologia produsului său enterprise. Cu două versiuni majore lansate anual, produsul UiPath are în spate o echipă de programatori români de cea mai bună pregătire, tineri acordați la inovație, care modelează în planul de dezvoltare al tehnologiei UiPath proprietăți emergente din sfera machine learning și inteligență artificială.

UiPath are sediul în SUA și birouri în șase țări. Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților și să-i elibereze de sarcinile tranzacțional repetitive, care îi solicită inutil. La începutul acestui an, compania a primit recunoașterea oficială de lider global al industriei RPA.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close