Fondul de investiții Gapminder își mărește echipa cu un nou partener

Din această lună, echipei GapMinder, fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România, i se alătură un nou membru: Cosmin Ochișor, în calitate de partener.

Cu o prezență activă în ecosistemul internațional de startup-uri de tehnologie, Cosmin Ochișor a ocupat, în ultimii ani, diverse poziții în cadrul Deutsche Telekom. Ultima dintre ele a fost cea de Investment Manager la hub:raum, divizia de corporate venture a grupului german. În acest interval, a gestionat un portofoliu de zece companii la stadiul de seed și seria A, și a fost responsabil pentru performanța investițiilor hub:raum făcute în companii din Europa Centrală și de Est (în țări precum Polonia, Cehia, Slovacia, Croația și România).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În cadrul Gapminder, Cosmin Ochișor va fi responsabil de investițiile tip seed și de relațiile cu alți investitori în startup-uri. „Sunt bucuros că revin acasă pentru a mă alătura unei echipe puternice și experimentate, cu planuri îndrăznețe și forță de execuție în ceea ce privește startup-urile din zona de tehnologie din România. În ultimii ani, am văzut multe companii românești aflate la început de drum, care au avut o evoluție spectaculoasă. Analizând proiectele existente, sunt convins că Gapminder va deveni o rampă de lansare pentru multe alte companii de succes”, afirmă noul partener GapMinder.

Cosmin Ochișor se alătură unei echipe de cinci parteneri. Echipa de management a GapMinder este formată din investitori în ecosistemul local de startup-uri, care au deținut poziții de top management în companii multinaționale de tehnologie și în fonduri de investiții din afara țării. Sunt membri ai comunității antreprenoriale, cu experiență în programele naționale sau internaționale de accelerare. Mai multe detalii despre componența echipei sunt disponibile aici.

GapMinder și-a anunțat intrarea pe piață la începutul acestui an. Este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.  Entitatea are ca obiectiv să investească, în următorii ani, în companii aflate în faza de seed, sume de până la un milion de euro, și, potențial, încă trei milioane de euro/companie în runde ulterioare, precum și în startup-uri aflate la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare, în care investițiile vor fi de până la 100.000 euro, prin intermediul Techcelerator.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close