Forbes: Cinci românce, în Top 100 femei-antreprenor din lume, care ar putea construi viitorul „startup de un miliard de dolari”

Alexandra Anghel (co-fondator și CTO, Appticles), Xenia Muntean (co-fondator și CEO, PlanableApp), Anca D. Goron (fondator și CEO, doorie), Ligia Adam (co-fondator, CivicTech Romania) și Ioana Hasan (co-fondator și Product Manager, Smart Bill) sunt cinci întreprinzătoare din România de la care poți învăța o mulțime de lucruri dacă le urmărești activitatea în social media.

Aceasta este recomandarea lui Allyson Kapin, fondatoarea Women Who Tech, o organizație non-profit care a reușit să aducă laolaltă peste 60.000 de femei-antreprenor consacrate, investitori și tinere aflate la începutul drumului în afaceri, și co-fondator al agenției web Rad Campaign. Allyson a întocmit, pentru Forbes, o listă pe care apar 100 de antreprenoare, din toată lumea, de la care oricine are ceva de învățat.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„În ciuda datelor ce arată că firmele înființate sau co-înființate de femei au performanțe mult mai bune și generează mai mult ROI decât cele care sunt conduse exclusiv de bărbați, am constatat că majoritatea finanțatorilor nu investesc în femei sau în oameni de culoare. Nu este o problemă doar în SUA, ci una ce poate fi întâlnită pe toate continentele. În UE, doar 12 la sută din banii investitorilor sunt alocați startup-urilor conduse de femei. Această listă vă poate ajuta să descoperiți următorul startup de un miliard de dolari. Aceste antreprenoare fac o treabă extraordinară. Conectați-vă cu ele! Întâlniți-vă cu ele! Finanțați-le!”, spune Allyson Kapin.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close