Ford începe producția SUV-ului EcoSport la Craiova

Producția SUV-ului compact EcoSport a fost lansată oficial, astăzi, la uzina de la Craiova. Deocamdată, mașina este produsă într-un singur schimb, iar un al doilea va fi adăugat în noiembrie-decembrie.

Potrivit directorului uzinei, John Oldham, între 25 și 30 la sută dintre componentele mașinii sunt produse în România. Ford are acum zece furnizori în zona fabricii. Compania a început anul trecut pregătirile pentru noul EcoSport, a investit deja 200 de milioane de euro și are în plan să adauge 1.700 de angajați la cei 2.600 pe care îi avea. Până acum au fost angajați 1.300 de oameni, astfel că totalul se apropie de 4.000.

„Am început această călătorie acum aproape zece ani şi am crescut pas cu pas, încetul cu încetul, până la momentul în care fabrica de la Craiova joacă un rol important în fabricaţiei Ford Europa. Până acum puţin timp, fabrica noastră a produs unul dintre cele mai complexe vehicule din gama noastră, inconfundabilul B-Max. Continuăm să producem, cu mândrie, motorul pe benzină EcoSport de 1.1 litri, cu tehnologie avansată, un motor ce echipează una din cinci maşini pe care Ford le vinde în Europa şi singurul care a câştigat titlul Motorul Internaţional al Anului, timp de şapte ani consecutiv. Astăzi, Craiova devine unicul loc de producţie al noului EcoSport, care se va vinde în toată Europa – un produs care concurează într-unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere pe piaţa SUV-urilor. Cred cu tărie că la Craiova este casa ideală pentru EcoSport deoarece aici avem o fabrică excelentă, produse şi oameni excelenţi”, afirmă John Oldham.

Foto: Presidency.ro

La evenimentul de lansare a producției noului model Ford EcoSport au fost prezenţi, într-o hala în care s-au aflat câteva mii de oameni, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. În opinia preşedintelui Iohannis, prin lansarea noului model Ford, industria auto din România îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană. „În perioada de după criză, ritmul anual de creştere a industriei noastre auto a fost de circa 15 la sută, iar acum ocupăm locul 11 în Europa după producţia anuală de automobile. Prin munca dumneavoastră şi a tuturor celor care lucrează în acest domeniu, industria auto din România a ajuns să reprezinte, anul trecut, circa 13 la sută din PIB şi un sfert din exporturile totale ale României, un sector mare şi important pentru economia noastră”, spune Klaus Iohannis.

Ford nu a anunțat încă prețurile noului EcoSport, însă versiunea precedentă costa între 16.000 și 20.000 euro, în funcție de motorizare și dotări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close