Ford România recrutează aproape 1.000 de noi angajați

Echipa Ford România se va mări, anul acesta, cu 976 de salariați, pentru producția SUV-ului EcoSport la fabrica din Craiova, care va începe în toamna acestui an.

Ford România va angaja 976 de operatori de bază și calificați. Ei se vor adăuga celor 2.715 persoane care lucrează acum la fabrica din Craiova, în zona de asamblare a vehiculelor și în cea de producție a motoarelor. „Adăugăm aproape 1.000 de noi locuri de muncă la uzina de producție de ultimă generație pe care o deținem la Craiova și vom aduce, astfel, numărul total de angajați la peste 3.650. Noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei noastre, operațiune care a debutat în cursul iernii trecute, cu scopul de a sprijini producția viitorului Ford EcoSport”, declară președintele Ford România, John Oldham.

Procesul de recrutare a noilor angajați se va derula prin intermediul unei agenții de recrutare de personal. Grupul de lucru va fi coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România. „Procesul de selecție a început în aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din august, ne vom bucura să-i putem primi deja pe noii noștri angajați, iar aceștia vor începe un program de formare specific, pentru a înțelege sistemul global de producție Ford, precum și rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”, afirmă directorul Departamentului de resurse umane al Ford România, Marina Babară.

Din 2008, anul achiziției uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde de euro în operațiunile de producție din România. La Craiova sunt produse acum Ford B-MAX și motorul 1.0 EcoBoost, singurul care a reușit să câștige premiul Motorul Internațional al Anului, trei ani consecutivi. Uzina de asamblare a vehiculelor din Craiova este o parte importantă a zonei de producție pe care Ford o deține în Europa. Investiția în adaptarea producției viitorului Ford EcoSport se ridică la 200 de milioane de euro. În acest moment, EcoSport este produs și exportat din India.

Trei zone-cheie ale fabricii din Craiova au fost semnificativ îmbunătățite, iar 220 de roboți noi vor crește eficiența și calitatea în secțiile de vopsitorie, montaj general și caroserie. Versiunea EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa, mai puțin în Rusia, iar fabrica Ford din Chennai va continua să producă versiunile EcoSport dedicate Indiei și celorlalte piețe de export la nivel mondial.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close