Ford va produce încă un model la Craiova: investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro şi 1.500 de noi locuri de muncă

Producătorul auto a confirmat, astăzi, o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro, pentru producţia unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova.

Noul vehicul se va adăuga actualului SUV de clasă mică, Ford EcoSport, și motorului 1.0 EcoBoost, care sunt produse deja la Craiova. Noul model şi data de start a producţiei sale vor fi confirmate în apropierea momentului lansării. „Această nouă investiţie confirmă continuarea evoluţiei gamei noastre de modele interesante, produse în Europa, şi subliniază transformarea complexului de producţie de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producţie este o dovadă clară a flexibilităţii operaţionale ale fabricii de la Craiova şi reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali şi cu membrii comunităţii”, declară Steven Armstrong (foto), preşedinte şi CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În total – inclusiv cele 200 de milioane de euro anunţate astăzi -, Ford a investit în operaţiunile sale de producţie din România  aproape 1,5 miliarde de euro, din 2008, anul achiziţiei uzinei de la Craiova. Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătăţiri tehnice semnificative. Mai mult de 550 de roboţi au fost instalaţi pentru a spori eficienţa şi calitatea în secţiile de Vopsitorie, Montaj General şi Caroserie. În acest moment, în uzina Ford din România lucrează circa 4.400 de angajaţi. Actualul SUV de clasă mică, EcoSport, este produs la Craiova din 2017.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close