Fostul director de cercetare al Cambridge Analytica vine la How to Web 2018

Devenit cunoscut în lumea întreagă după ce, în martie, a dezvăluit tacticile de influențare psihologică pe care le utiliza Cambridge Analytica, încercând să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 ale SUA, Chris Wylie va fi speaker la cel mai important eveniment de tehnologie din Europa Centrală și de Est.

Absolvent al Școlii Economice din Londra, Christopher Wylie este un cercetător și data scientist care a lucrat ca senior advisor atât pentru ​​guvernul britanic, cât și pentru cel canadian, și are o vastă experiență în utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea comunicării și implicarea cetățenilor. El va urca pe scena How to Web 2018, în prima zi a evenimentului, 19 noiembrie, în sesiunea de deschidere „Unicorns and Black Swans”, și va vorbi despre cum tehnologia influențează democrațiile la nivel global. Prezentarea lui se aliniază cu segmentul Disrupting Democracy, găzduit tot de scena principală.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Chris este fostul director de cercetare al Cambridge Analytica, parte a SCL Group, companie subcontractată de armata Regatului Unit al Marii Britanii, specializată în războiul informațional. În această calitate, a fost martor la modul în care cultura, informațiile și algoritmii au fost transformate în veritabile arme, folosite de armate, guverne și companii, pentru a submina alegeri din toată lumea. În 2018, Chris a lucrat cu The Guardian și New York Times pentru a expune public modul în care datele personale ale utilizatorilor Facebook au fost exploatate și folosite împotriva cetățenilor obișnuiți.

Chris Wylie a fost nominalizat de publicația Times în topul celor mai influenți oameni din lume, Times 100, pentru aportul său în dezvăluirea riscurilor pe care le prezintă utilizarea necorespunzătoare a datelor și puterea tot mai mare a companiilor de tehnologie. Mărturiile sale din Congresul SUA și Parlamentul Britanic au servit drept un apel de conștientizare pentru mulți și au condus rapid la noi propuneri legislative în ambele țări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close