Fostul şef Dacia: „Vreţi investiţii? Investiţi în educaţie şi predictibilitate”

Director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, până la sfârșitul acestei luni, Yves Caracatzanis atrage atenţia că România încă mai are de lucrat la capitole pre­cum predictibilitate, infrastructură şi edu­caţie, dacă doreşte să atragă noi investitori.

„Un nou investitor caută un loc pentru extindere, caută competitivitate, infrastructu­ră, predictibilitate şi stabilitate, dar şi oameni calificaţi, educaţi şi pregătiţi. Şi mai caută şi un orizont ca în următorii 5-10 ani să aibă de unde re­cruta oameni bine pregătiţi, pentru o eventuală extindere. Este important pentru Ro­mânia să continue să lucreze şi să rămână competitivă, să îmbunătăţească infrastructura, pre­dic­ti­bilitatea şi educaţia. Educaţia este cheia, pornind de la şcolile profesionale, învăţă­mân­tul dual şi programe de inginerie. Nu putem aştepta totul de la autorităţi, dar trebuie să colaborăm cu acestea”, a declarat Yves Caracatzanis, pentru ZF.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În cei doi ani ai man­da­tului său în România, Yves Caracatzanis s-a întâlnit cu toţi cei patru premieri care au fost la Palatul Victoria, în această perioadă. În acest timp, au fost daţi în folosinţă doar 15 kilometri de autostradă, iar la auto­strada Piteşti-Sibiu tot nu au început lucrările. „Noi vom lucra întotdeauna înde­aproa­pe cu autorităţile centrale şi locale. Şi am avut deja patru premieri în ultimii doi ani. Dar noi nu facem politică şi nu comentăm politicul, pen­tru că nu este treaba noastră. Treaba noas­tră este să colaborăm cu autorităţile. România nu are autostrăzi, dar are un internet foarte bun. Şi viitorul director este surprins de viteza sa”, spune Yves Caracatzanis.

Din 1 mai, Antoine Doucerain va prelua funcția de director general al Automobile Dacia și director general al Groupe Renault România. Yves Caracatzanis va pleca spre Rusia, pentru a prelua condu­cerea AvtoVaz.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close