Fundaţia Konrad Adenauer lansează o nouă ediție a burselor Sur-Place

Prin programul de burse Sur-Place, Fundaţia Konrad Adenauer își propune să sprijine tineri talentaţi, cărora vrea să le ofere şansa să se concentreze pe studiu şi să-şi dezvolte angajamentul social şi politic.

Invitația este adresată studenţilor înscrişi la universităţile din România, în ciclul de licenţă. Ei trebuie să aibă rezultate academice deosebite şi să facă dovada implicării în societate şi în politică. Candidaţii trebuie să stăpânească cel puțin o limbă străină, iar cunoştinţele de limbă germană reprezintă un avantaj.

Bursa se acordă iniţial pentru o perioadă de 12 luni și poate fi prelungită în funcţie de rezultate. Candidaţii vor fi evaluaţi în două faze: prima selecţie se face în baza dosarului. Candidaţii rămaşi sunt invitaţi la un interviu, după care se decide dacă vor beneficia de o bursă Sur-Place. Interviul are loc în Bucureşti, la sediul Fundaţiei.

Aplicaţia trebuie să conţină formularul de aplicare, cu poză, CV în limba germană sau engleză, scrisoare de motivaţie, în germană sau engleză, copii după diploma de bacalaureat și foaia matricolă din anii de studiu încheiaţi, o recomandare din partea unui profesor al cărui curs a fost absolvit, o recomandare din partea unei persoane care poate atesta angajamentul civic și politic. Aplicaţiile se trimit prin poştă sau pot fi aduse personal, la adresa Konrad-Adenauer-Stiftung, Str. Franzelarilor nr. 5, Bucureşti. Alte informaţii pot fi găsite aici.

Bursă de 25.000 euro, pentru programul de Executive MBA al celei mai mari universități de business din Europa

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close