Future Makers: Premii de 20.000 de euro, pentru idei antreprenoriale de succes

Programul educaţional de antreprenoriat Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat să-şi pună ideile în aplicare, în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business.

Future Makers angrenează peste 1.500 de tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi alte centre universitare, în ateliere de antreprenoriat, în perioada februarie-mai. Timp de trei luni, în programul de incubare vor fi sprijinite 50 de idei finaliste, ce vor fi transformate în planuri concrete de business. Echipele din incubator vor fi conectate cu alte startup-uri din reţeaua internaţională a Global Shapers şi vor avea acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, vor susține pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers, în 2017, arată că 78,6 la sută dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40 la sută), alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, șase din zece tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct joburile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola și organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum, și de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare și antreprenoriat social. Înscrierile sunt așteptate până în 20 mai, iar mai multe detalii pot fi găsite aici, la adresa de email loredana@futuremakers.ro sau la telefon: 0757 185 781.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close