Galați: Oțelul de la ArcelorMittal va fi folosit în Danemarca, pentru construcția unui pod unic în Europa

Pasajul pietonal din Gara Køge Nord, la 39 de kilometri de Copenhaga, va fi construit cu tablă produsă de ArcelorMittal Galaţi, în Laminorul de Tablă Groasă nr. 2, va avea o lungime de 225 de metri și o lățime de 9,5 metri.

Obiectivul va lega peroanele gării și va fi utilizat zilnic de cel puțin 8.000 de pietoni. „Suntem fericiți și mândri că oţelul nostru va fi integrat într-un proiect european atât de frumos, îndrăzneț și important. Acest lucru demonstrează nu numai că oțelul nostru este un material al vieții, ci și că tabla groasă produsă la Galați poate fi utilizată în orice proiect de infrastructură important, inclusiv în cele lansate în România”, declară Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, citat de expressdedunare.ro.

Proiectat de un consorţiu format din casele de arhitectură Cobe și Dissing + Weitling, podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design şi este construit de Bladt Industries, un client tradiţional din Danemarca al ArcelorMittal.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close