Galaţi: Una dintre cele mai puternice dinastii de business din India a cumpărat combinatul siderurgic

Grupul britanic Liberty, parte a alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, va prelua combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, alături de alte trei unităţi din Europa, conform unui acord condiţionat încheiat astăzi.

Potrivit Mediafax, tranzacţia majorează capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 15 milioane de tone pe an. Grupul a convenit achiziţionarea topitoriilor integrate principale ale ArcelorMittal din Galaţi şi Ostrava (Cehia), precum şi laminoarele de la Skopje, din Macedonia, şi Piombino, din Italia. Tranzacţia depinde de aprobarea Comisiei Europene şi de alte procese locale ce includ consultări cu consiliile angajaţilor la nivel local şi european.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Adăugarea acestor combinate siderurgice depăşeşte dublul capacităţii de producţie de oţel la nivel global ale grupului Liberty, care deja deţine o poziţie puternică în Marea Britanie, în calitate de furnizor de oţel şi aluminiu în industria auto, aviaţie şi în sectoare de inginerie specializate, şi în Australia, ca furnizor de oţel pentru construcţii şi infrastructură. Grupul furnizează oţel pentru industrua auto, şi alte industrii, din SUA.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close