GapMinder: 26 milioane de euro pentru firme inovatoare din România, aflate în faza de accelerare și seed

Fondul de investiții de capital de risc își anunță intrarea pe piața locală, cu un buget inițial de 26 milioane de euro.

GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

În următorii ani, GapMinder va investi în companii aflate în faza de seed sume de până la un milion de euro și, potențial, încă trei milioane de euro per companie, în runde ulterioare, precum și în startup-uri aflate la prima rundă de investiții sau în faza de accelerare, în care investițiile vor fi de până la 100.000 euro. Sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru selecția startup-urilor eligibile, GapMinder va susține și programul de accelerare Techcelerator în București și Cluj. Pentru ca prima rundă de evaluări ale investițiilor potențiale să aibă loc cât mai rapid, în perioada următoare va începe preselecția startup-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice startup de tehnologie în căutare de finanțare se poate înscrie în program. „Ecosistemul start-up-urilor inovatoare de tehnologie din România are un potențial extraordinar și este deseori neglijat. Ne-am propus să-l susținem investind în soluții de viitor, în proiecte și companii ce pot fi dezvoltate și pe plan internațional. Noi le ajutăm să crească și le punem la dispoziție capitalul necesar, dar și experiența vastă a mentorilor din program”, afirmă Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder.

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori activi în ecosistemul local de startup-uri, care au deținut anterior poziții de top management în companii multinaționale de tehnologie. Sunt membri activi ai comunității antreprenoriale și au experiență în programele naționale sau internaționale de accelerare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close