Genunche Pop, bloggerul agramat

Cu mulți ani în urmă, pe vremea când putea doar să viseze că va avea ocazia să revoluționeze sistemul de învățământ românesc, Liviu Pop, ministrul Educației Naționale, era lider de sindicat. În 2007, și-a lansat și propriul blog, pe care își expune „viziunea” și în zilele noastre.

Așa cum se întâmplă și acum, bloggerul Pop nu rata nici un prilej pentru a „faulta” limba română. În postările sale, subiectul și predicatul se întâlnesc foarte rar, fiindcă autorul simte mereu nevoia să le despartă prin virgulă, articolul hotărât se calcă pe picioare cu cel nehotărât, iar cratima are, de multe ori, doar un rol estetic.

Odată cu intrarea în politică, în 2012, abordarea actualului ministru al Educației s-a schimbat. Postările sale sunt, evident, trecute prin „filtrul” unui profesionist, astfel că greșelile de ortografie au dispărut. AngajatorulMeu.ro a cules câteva dintre „perlele” de pe blogul lui Liviu Marian Pop, din vremurile când membrul guvernului Tudose era foarte activ în mediul online.

Renunță la inspectorii generali de specialitate

Potrivit Republica, ministrul Educației a început o procedură de reorganizare a instituției, la capătul căreia ar trebui să nu mai existe inspectori generali de specialitate, care să se ocupe de o anumită materie. Ei vor fi înlocuiți de inspectori care se ocupă de o întreagă arie curriculară, care înglobează mai multe discipline. Concret, dacă până acum există un inspector general pentru istorie, unul pentru geografie, unul pentru filosofie, unul pentru economie, unul pentru logică și unul pentru religie, fiecare cu studii în aceste domenii, în viitor o sigură persoană din minister va coordona aria curriculară denumită „Om și societate”, care le include pe toate. În același mod, o singură persoană se va ocupa de studiul limbii române, dar și al tuturor limbilor străine, care vor intra în aria „Limbă și comunicare”. Similar, un singur om va fi responsabil de aria care include matematica, fizica, chimia și biologie.

Articolele de pe AngajatorulMeu.ro pot fi preluate de alte publicaţii în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei, cu link activ.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close