Germanii de la Sennheiser construiesc o fabrică de electronice la Brașov

Sennheiser și-a anunțat planurile de a construi la Brașov cea de-a patra sa fabrică la nivel global. Mutarea face parte din strategia companiei de a se consolida pe termen lung, ca afacere de familie independentă.

Alături de fabricile deja existente în Germania, Irlanda și SUA, noua bază de producție va asigura pentru Sennheiser mai multă flexibilitate, pentru a acoperi cererea de pe piață. După finalizarea construcției, programată anul acesta, fabrica din Brașov se va concentra inițial pe producția de electronice destinate publicului larg.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prin investiția într-o nouă fabrică, Sennheiser intenționează să își întărească poziția pe piața europeană de produse electronice. „De mai mulți ani, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) este regiunea care ne-a adus cele mai mari creșteri. Cu noua fabrică din România, avem o a treia bază de producție europeană și, în același timp, ne extindem rețeaua de distribuție din Europa. Aceste acțiuni ne oferă un mai bun control asupra volumelor de producție, dar și capacitatea de a fi mai flexibili în a adapta produsele noastre la cerințe de piață dinamice. Cu această nouă fabrică, ne continuăm investițiile în independența care continuă să reprezinte calitatea distinctivă și avantajul Sennheiser ca o afacere de familie”, declară Dr. Andreas Sennheiser (foto, stânga), co-CEO at Sennheiser.

Potrivit conducerii companiei, în calitate de centru industrial și universitar, Brașovul oferă companiei Sennheiser un excelent mediu de afaceri pentru noua fabrică. „Unul dintre principalele motive pentru care am ales Brașovul este infrastructura, apoi conexiunea foarte bună cu zona economică europeană. Așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu Industrial Park Brașov (IPB), care va juca un rol cheie în a asigura standardele de înaltă calitate pe care le avem pentru fabricarea produselor noastre”, afirmă Daniel Sennheiser (foto, dreapta), co-CEO Sennheiser.

Noua fabrică se va concentra pe producția de electronice destinate publicului larg. „Suntem încântați să primim compania Sennheiser în comunitatea dinamică a organizațiilor internaționale din Brașov. Afacerea de familie Sennheiser este recunoscută la nivel mondial atât pentru inovațiile sale, cât și pentru crearea unor produse de cea mai înaltă calitate”, spune Călin Costan, proprietarul grupului de firme ICCO (Industrial Park Brașov).

Pentru a îmbunătăți schimbul de experiență, compania intenționează să intensifice relațiile dintre cele patru fabrici Sennheiser. În timp ce fabrica din Tullamore, Irlanda, produce în special monitoare de studio și traductoare acustice, la sediul central din Wedemark producția este concentrată în special pe produse premium și profesionale, inclusiv microfoane wireless. Microfoanele pentru piețele americane și asiatice sunt produse la fabrica din Albuquerque, SUA. În total, Sennheiser lucrează cu 20 de subsidiare de vânzări și parteneri comerciali, în peste 50 de țări din întreaga lume. Lor li se adaugă cinci centre de inovație.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close