Germanii de la Stada sunt cu ochii pe micii producători de medicamente din România

Producătorul german de medicamente Stada Arzneimittel AG analizează posiblitatea preluării unor mici producători de medicamente cu produse de nișă din Europa Centrală și de Est, pentru a-și crește vânzările în regiune și a reduce costurile, pe măsură ce transferă o parte din producție la propriile sale fabrici.

Potrivit directorului regional al companiei germane, Ronald Seeliger, creșterea prezenței Stada va acoperi un gol în regiunea CEE, unde consumul de medicamente este în urma celui din Europa Occidentală. În prezent, Polonia, Cehia, Slovacia, statele din ex-Iugoslavia, România, Bulgaria și Albania sunt responsabile pentru 45 la sută din producția și 11 la sută din vânzările grupului Stada, iar estimările arată că vânzările de medicamente vor crește în regiune cu 5-10 la sută pe an, scrie Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Producția în-house va permite grupului să-și reducă dependența de unii furnizori asiatici și europeni care livrează produse angro, dar va păstra contractele cu producătorii de ingrediente farmaceutice active (API). De exemplu, în China, unii furnizori sunt obligați să-și închidă uzinele pentru câteva luni, pe fondul eforturilor autorităților de a reduce poluarea. „Acest lucru are un impact important pentru noi. Stada vrea să își asigure din interior tot mai multe produse, să le producă în-house pentru o mai bună disponibilitate, costuri mai mici, calitate sporită și o mai bună logistică”, afirmă Ronald Seeliger. Stada va analiza posibilitatea preluării unor companii din Europa de Est, care realizează o cifră de afaceri între cinci și 15 milioane euro și produc produse finite sau semi-finite.

După ce Stada a preluat Hemofarm în Serbia, în 2006, Ungaria și România sunt țările unde compania germană va încerca să se extindă, având în vedere ritmurile mari de creștere preconizate. Anul trecut, Stada, unul dintre cei mai mari producători europeni de medicamente generice, a fost preluată de fondurile Bain Capital Private Equity LP și Cinven Ltd., pentru 6,4 miliarde de dolari.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close