Germanii de la Wielpütz vor produce la Craiova piese auto pentru Daimler, VW, BMW, General Motors și Ford

Reprezentanții companiei Wielpütz Automotive au semnat, astăzi, contractul de închiriere a trei hectare de teren în High-Tech Industry Park, platforma economică a Consiliului Județean Dolj, pentru construirea unei fabrici de subansamble auto. Investiția se apropie de zece milioane euro, iar producția ar urma să înceapă la 1 septembrie.

Potrivit managerului Wielpütz Automotive, Volker Schlegel, reprezentanții societății caută de mai mult timp un loc nou de producție pentru prima investiție în străinătate. „Căutam de ceva timp o locație nouă de producție în România. Am avut primele discuții în județul Mureș, iar acum două luni am fost prima oară în Dolj și am căutat aici șase locații. Ne-am simțit ca acasă după prima discuție în Craiova. Acum patru săptămâni, am hotărât să ne depunem candidatura pentru locația din High-Tech Park. Trebuie să spunem deschis că în Germania nu ne mai putem extinde și de aceea am luat hotărârea de a merge în străinătate, pentru o nouă investiție”, a declarat managerul firmei germane.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Wielpütz Automotive are o tradiție de peste 100 de ani. Paleta de produse pornește de la sisteme simple, îndoire fire de metal, până la sisteme de alimentare sau răcire high-tech, pentru motoarele de combustie. Clienții săi principali sunt producători auto de renume mondial, precum Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors ori Ford.

Pe terenul pe care l-a închiriat la Craiova, compania va construi o hală nouă și va crea 500 de locuri de muncă, destinate în cea mai mare parte femeilor, care vor putea lucra ca montatori. „Parcursul nostru depinde mult și de piața auto, care este foarte competitivă și fluctuantă în acest moment. Pentru prima hală, planificăm un mixt de produse. Pornim în principal cu montaj, iar al doilea pas vom trece la produse high-tech, aflate acum în faza de prototip. În 2019, pornim producția de serie pentru aceste produse. Avem nevoie de angajați. Marea majoritate vor fi doamne. Pornim de la locuri de muncă simple – montatori – și ajungem până la locuri de muncă extrem de calificate, cu studii superioare. Desigur, vom avea un mixt de activități, de la cele simple, de montaj, până la cercetare-dezvoltare”, precizează Volker Schlegel.

Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, promite că municipalitatea va acorda firmei germane ajutor de minimis, în vreme ce președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, susține că instituția pe care o conduce va aloca, prin bugetul pe acest an, sume importante pentru investiții în utilități, în parcul industrial. „După previziunile noastre, parcul industrial trebuia să se dezvolte într-un ritm mai lent și să abordăm și fondurile europene prin care să aducem utilitățile până la ușa tuturor investițiilor din parc. Sosirea companiei germane înseamnă că acum, la început de an, când avem bugetul, vom aloca sume importante parcului industrial, astfel încât să construim aceste aducțiuni de utilități, iar în etapa a doua vom construi un incubator de afaceri și, pe fonduri europene, vom obține bani pentru drumuri perimetrale”, declară Ion Prioteasa.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close