Gigantul Autoliv construiește o nouă fabrică de componente auto, în care vor lucra 800 de oameni

Autoliv a anunțat oficial că va deschide o nouă fabrică de sisteme de siguranță auto, în Rovinari, județul Gorj. Conducerea companiei a luat decizia de a se extinde, pe fondul creșterii numărului de comenzi, preconizate pentru următorii trei ani.

Unitatea de producție, în care grupul suedez va investi circa 20 de milioane de euro, va crea peste 800 de locuri de muncă și va fi inaugurată la jumătatea anului 2019.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Decizia companiei Autoliv de a investi în Rovinari a avut la bază forța de muncă existentă în această zonă, ce a manifestat disponibilitate și dorința de a-și construi o carieră în industria auto. Și susținerea din partea autorităților locale a fost un argument în favoarea acestei decizii. Compania va investi în Rovinari peste 20 de milioane de euro, într-o fabrică de tip <greenfield> și în echipamente de producție de ultimă generație. Hala de producție, de peste 8.000 de metri pătrați, va fi amplasată lângă stadion. Lucrările au început luna aceasta și producția este planificată să fie inițiată la mijlocul lui 2018. Primele angajări se vor face chiar de la începutul anului viitor”, declară primarul orașului Rovinari, Robert Filip.

Autoliv va fabrica la Rovinari sisteme de închidere pentru centurile de siguranță auto, un produs foarte complex și cu cerințe de calitate foarte mari. Oficialii companiei vor investi în instruirea personalului, cu ajutorul colegilor din Brașov. Autoliv este lider mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin subsidiarele sale dezvoltă și realizează astfel de sisteme pentru cei mai mari producători auto din lume. Are peste 72.000 de angajați în 27 de țări și 23 de centre tehnice în alte nouă state. În România, Autoliv activează din 1997 și are peste 10.000 de angajați, în Brașov, Lugoj, Reșița, Sfântu Gheorghe și Onești. 

Odată cu sosirea în oraș a suedezilor de la Autoliv, Rovinariul speră să devină un pol industrial în domeniul componentelor auto. Tot aici, compania Moveos Brașov operează o fabrică de volane.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close