Gigantul elveţian Clariant construiește o fabrică lângă Craiova

Grupul elveţian Clariant, cu activităţi în industria chi­mi­că şi vânzări anuale de peste cinci miliarde de euro, a preluat un teren de zece hectare în comuna Podari, lângă Cra­iova, unde înainte au funcţionat fabricile de ulei (Olpo – în­chisă de Cargill) şi de zahăr.

Vechile fabrici au fost demo­late, iar platforma a fost dezafectată. Tranzacţia privind terenul, care se ridică la câteva mi­lioa­ne de euro, a avut de partea vânzătorului mai mulţi antre­prenori locali, scrie ZF. Pe acest teren, elveţienii vor ridica o fabrică de biocom­bus­tibil. În toamnă, când grupul a anunțat investiţia, a precizat că va începe în acest an construcţia fa­bri­cii de lângă Craiova, unde va produce etanol celulozic din reziduuri agricole. Achiziţia terenului este un prim pas în acest sens, iar producţia poate fi demarată în 2020.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de 50.000 de tone de biocombustibil pe an și va folosi ma­terie primă din România, precum paie de grâu şi din alte cereale. Grupul Clariant, cu afaceri anuale de circa 5,5 miliarde de euro şi peste 18.000 de salariaţi, este prezent în peste 50 de ţări. În România, a înfiinţat compania în 2016, iar în acelaşi an entitatea Clariant Products a primit o majorare de capital de 23 milioane de euro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close