Global Compact Network își schimbă Comitetul Director și are un nou președinte

De luna aceasta, Costinela Drăgan, Sustainability & Communications Manager al KMG International (Grupul Rompetrol), devine noul președinte al Global Compact Network România (GCNRo), cea mai importantă inițiativă de dezvoltare durabilă din România.

Prin numirea la conducerea Comitetului Director al GCNRo, pentru un mandat de doi ani, Costinela Drăgan a înlocuit-o pe Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom și primul președinte al biroului din România al Pactului Global al Naţiunilor Unite.

În urma voturilor exprimate de membrii rețelei, în Comitetul Director au mai fost aleși, în calitate de vicepreședinți, Florina Șerban (Senior Coordinator – Internal Communication, Corporate Events & Corporate Responsibility Department, Telekom), Mona Nicolici (Head of Sustainability, OMV Petrom), Alessio Menegazzo (director Sustenabilitate și Afaceri Instituționale, Enel) și Valer Hancaș (Manager Corporate Affairs & Communication, Kaufland).

Cu peste zece ani de experiență în industria petrolului și gazelor, în planificare și performanță, finanțe și comunicare corporativă, Costinela Drăgan consideră că dezvoltarea durabilă este calea de realizare a performanței la nivel corporativ și social. „Câți dintre noi se gândesc la calitatea apei pe care o vor bea nepoții noștri? Fără această grijă profundă pentru generațiile viitoare, nu putem vorbi despre durabilitate și schimbare globală. Mișcările globale actuale – UN SDG, Acordul de la Paris, Expo Astana, privind problemele legate de schimbările climatice, energia durabilă, necesitatea de a păstra biodiversitatea – extind paradigma noastră de gândire și împing spre acțiuni concrete”, declară noul președinte al GCNRo.

În prezent, Costinela Drăgan supraveghează principalele domenii strategice de concentrare ale Rompetrol pentru următorii ani: planuri privind schimbările climatice și biodiversitatea la Marea Neagră, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, parteneriate cu universitățile pentru dezvoltarea resurselor umane tinere și talentate, proiecte comunitare. Prin numirea ca președinte al GCNRo, va avea sarcina de a promova programul Global Compact în România și va fi responsabilă, alături de vicepreședinți, de crearea de noi oportunități, pentru a conecta mai multe categorii de stakeholderi, în cadrul unor programe cu largă participare.

 

Cele mai importante noutăți din domeniul Resurselor Umane pot fi găsite și pe pagina noastră de Facebook.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close