Globalworth contruiește noul sediu al Renault România, pe un teren cumpărat de la Coca-Cola

Firma omului de afaceri grec Ioannis Papalekas a achiziționat un teren de 57.000 de metri pătrați, de la Coca-Cola HBC România, și va construi, împreună cu Elgan Group, noul sediu al Renault România, ce va fi finalizat în 2019.

Sediul Renault va fi situat aproape de stația de metrou Preciziei și va fi dezvoltat de Elgan Offices, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group. Proiectul va fi finalizat în primul trimestru din 2019, când Renault va ocupa întregul spațiu construit, cu o suprafață de peste 47.000 de metri pătrați, pe o perioadă de cel puțin 11 ani.

Aceasta este cea mai mare tranzacție de leasing înregistrată vreodată pe piața de birouri din București. În urma acestei tranzacții, Renault România va deveni cel mai mare chiriaș al Globalworth. Noul sediu este al doilea proiect de închiriere încheiat între Globalworth și Renault România.

În februarie, Globalworth a anunțat că a cumpărat, cu 42,5 milioane de euro, depozitul ce asigură distribuția de piese de schimb pentru Dacia, în apropiere de Pitești, de la compania Elgan, deținută de omul de afaceri israelian Simon Roth. „Noul nostru sediu unic din București are deja un nume, ales de angajații noștri: Renault Bucharest Connected. Pentru prima oară de când Groupe Renault își desfășoară activitatea în Capitală, mai mult de 3.000 de angajați, zeci de echipe, sute de profesii, se vor afla în același loc și vor putea lucra chiar mai bine împreună”, declară directorul general al Groupe Renault România, Yves Caracatzanis.

Recent, Globalworth a lansat o emisiune de obligațiuni denominate în euro, prin care vrea să atragă 550 milioane de euro. Este cea mai mare emisiune de bonduri corporative lansată de o companie care activează în România. Bondurile au o maturitate de cinci ani, scadența la 20 iunie 2022 și o rată anuală a dobânzii fixă, de 2,875 la sută, plătibilă anual, din 20 iunie 2018. Compania a solicitat admiterea bondurilor pe lista oficială a Bursei irlandeze și tranzacționarea pe piața reglementată.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar și în alte scopuri. Din momentul înființării companiei, în 2013, investițiile derulate au ajuns la circa 814 milioane de euro, dintre care 244 milioane au mers spre finalizarea achiziției a patru clădiri de birouri clasa A, în București. Globalworth deține un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close