Green Court Bucharest devine „casă” pentru un gigant farma

Merck, unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice, este cel mai nou chiriaș al clădirii C din Green Court Bucharest.

Compania s-au mutat în noul spațiu de  birouri, cu o suprafață de aproape 700 de metri pătrați. Tranzacția a fost intermediată de agenția Knight Frank, prin consultantul Oliver Derksen.

Merck a fost fondată în 1668, este prezentă în 66 de țări și are 50.000 de angajați, la nivel mondial. „Conceptul din spatele proiectelor noastre – Workplaces by Skanska, creat plecând de la nevoile chiriașilor, se bazează pe patru principii de dezvoltare sustenabilă: mediul de lucru, localizarea, profitabilitatea chiriașilor și construcțiile verzi. Implementarea conceptului în  Green Court Bucharest este validată, încă o dată, de parteneriatul cu Merck, companie de vârf din domeniul farmaceutic, cu o reputație impecabilă și tradiție îndelungată. Echipa Merck căuta o locație care să îi asigure eficiență, productivitate și vizibilitate – atribute pe care Green Court Bucharest le oferă din plin”, declară Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Potrivit Laurei Pricopciuc, Communications Responsible Merck România, compania avea nevoie de spațiu suplimentar, deoarece echipa urma să se mărească. În plus, își dorea un sediu mai vizibil și care să reflecte noua imagine a companiei. „În Green Court am reușit să creăm un spațiu aerisit și eficient, ce a devenit inspirație pentru echipă. Credem că alegerea inspirată a unui spațiu de birouri este o investiție în afacere și echipă”, spune Laura Pricopciuc.

Proiectul Green Court Bucharest a fost dezvoltat prin utilizarea unor tehnologii și soluții sustenabile, precum fațada eficientă energetic, ce reduce transferul termic solar și contribuie la confortul termic interior, un sistem de ventilație cu aport sporit de aer proaspăt, care contribuie la crearea un mediu de lucru sănătos, sisteme de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, dotate cu senzori de mișcare și intensitate, zone de parcare pentru biciclete și facilități pentru bicicliști (vestiare și dușuri), dar și stații de alimentare pentru mașinile electrice.

Clădirea de birouri C, din cadrul Green Court Bucharest, asigură un spaţiu de închiriere de aproximativ 16.300 de metri pătrați, are 12 etaje la suprafaţă şi o parcare subterană de trei etaje, cu 242 locuri de parcare. Proiectul a fost finalizat pe 1 iunie 2016 și are un grad de ocupare de 83 la sută. Majoritatea chiriașilor sunt companii din IT&C.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close