Grevă la fabrica Ford din Craiova, la o zi după ce patronatul a încheiat un nou acord cu sindicatele

O parte dintre muncitorii de la uzina Ford din Craiova au intrat, astăzi, în grevă, a doua zi după ce patronatul a încheiat cu sindicatele un nou contract colectiv de muncă, valabil pentru 2018 şi 2019.

Ford România a anunţat, ieri, că a finalizat cu succes negocierile cu sindicatele cu privire la contractul colectiv de muncă valabil pentru 2018 și 2019, scrie Adevărul. În legătură cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajaţi, reprezentanţii companiei susţin că au identificat soluţiile „adecvate și echilibrate” pentru toţi angajaţii. „Vom implementa toate măsurile necesare pentru a creşte salariul brut al tuturor angajaţilor noştri, astfel încât, de la 1 ianuare 2018, salariile nete ale angajaţiilor noştri să nu fie afectate”, a anunţat compania. Conducerea fabricii din Craiova nu a avut încă o reacţie oficială în legătură cu greva declanşată de salariații săi.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În urmă cu o săptămână, conducerea Ford România anunța că primele exemplare ale noului EcoSport produs la Craiova au fost încărcate pe trenurile speciale și erau gata de livrare către piețele europene, pentru lansările locale. „Avem deja două trenuri cu aproximativ 600 de mașini, pe care le-am încărcat weekend-ul trecut. Suntem foarte mulțumiți de faptul că lansarea se desfășoară conform planurilor și procedurilor noastre interne. Echipa noastră de la Craiova și furnizorii noștri au făcut o treabă excelentă și sunt extrem de mulțumit de rezultatul operațiunilor”, declara John Oldham, președinte Ford România și director al fabricii de la Craiova.

Pentru a sprijini volumul de muncă în creștere, la fabrica de la Craiova au fost angajați în plus 1.700 de operatori de bază și personal calificat în cursul acestui an. În acest moment, Ford România are 4.200 de angajați.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close