Grevă la Ryanair, săptămâna viitoare: sute de zboruri anulate, peste 50.000 de pasageri afectaţi

Operatorul aerian a anulat 600 de zboruri programate săptămâna viitoare, din cauza faptului că echipajele de zbor din Belgia, Portugalia şi Spania vor intra în grevă. Vor fi afectaţi peste 50.000 de pasageri, în 25 şi 26 iulie.

Protestul de săptămâna viitoare, cel mai important din istoria companiei irlandeze, va duce la anularea a mai mult de 12 la sută dintre cursele programate în cele două zile – 24 la sută dintre cursele înspre și dinpre Spania, 27 la sută dintre cele dinspre/înspre Portugalia, 31 la sută dintre cele dinspre/înspre Belgia și cel mult 12 la sută dintre cele peste 2.400 de curse din restul Europei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În urmă cu o săptămână, Ryanair a anulat 30 de zboruri, atunci când mai mulți piloți au intrat în grevă. Ei cer salarii mai mari şi program de lucru mai scurt. Mâine, alte 24 de curse ar urma să fie anulate, din același motiv. „Toate aceste acțiuni sunt total nejustificate și nu vor face altceva decât să dea peste cap vacanțele de care oamenii vor să se bucure în această perioadă”, au replicat reprezentanții celui mai mare operator aerian din Europa, din punct de vedere al numărului de pasageri.

În 4 iulie, însoțitorii de zbor de la Ryanair au publicat o listă cu 34 de solicitări, inclusiv „salarii decente” și contracte de muncă în limba fiecărui angajat, bazate pe legislația locală, nu doar pe cea irlandeză. Echipajele de bord s-au plâns și că trebuie să plătească pentru apa potabilă, în timpul zborurilor, și să se prezinte la muncă și atunci când sunt în concediu medical, ca să ofere detalii scrise despre problemele lor de sănătate. Conducerea Ryanair a răspuns pe Twitter, cu o scrisoare ce conținea o listă a beneficiilor pe care le primesc angajații săi, inclusiv salarii de până la 40.000 de euro/anual.

Ryanair zboară în 37 de țări și a transportat anul trecut 130 de milioane de pasageri. Pentru anul financiar încheiat la 31 martie, a înregistrat un profit record, de 1,45 miliarde de euro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close