Grupul Aenova investește 14 milioane de euro într-o fabrică nouă, în Prahova

Una din cele mai importante companii din lume, în domeniul farmaceutic şi de asistenţă medicală, îşi extinde capacitatea de producţie a capsulelor gelatioase moi, prin extinderea fabricii din comuna Cornu.

Odată cu ultimele lucrări, planificate a fi finalizate până în primăvara anului 2019, la Cornu vor apărea noi facilităţi moderne de producţie şi depozitare, dotate cu instalaţii de producţie de ultimă generaţie. Potrivit directorului fabricii de la Cornu, Michael Ammann, în momentul în care noile instalaţii vor atinge capacitatea maximă, va fi nevoie de până la 100 de noi angajaţi. În acest moment, aici lucrează circa 300 de oameni. „Dorim să ne consolidăm strategic poziţia de lider de piaţă în domeniul capsulelor gelatioase moi. Locaţia noastră din România oferă toate premisele în acest sens. Cu această investiţie, creştem capacitatea de producţie a fabricii cu circa 40 de procente, la peste 14 miliarde de capsule pe an”, declară Dr. Mohammad Naraghi, CEO al Grupului Aenova.

Produsele fabricate la Cornu sunt exportate în circa 45 de ţări din întreaga lume. În afara fabricii din România, Grupul Aenova produce capsule gelatioase moi şi la Kirchberg, în Elveţia. Sub formă de capsule gelatioase moi, se produc suplimente nutritive, medicamente eliberate fără reţetă şi medicamente eliberate fără reţetă, doar în farmacii. Câteva preparate cunoscute sunt uleiul de peşte (Omega 3) şi capsulele de multivitamine, cele cu ulei de primulă, coenzima Q10 sau usturoi. Capsulele gelatioase moi sunt folosite şi atunci când un medicament trebuie să aibă reacţie întârziată în organism.

DESPRE GRUPUL AENOVA

Cu un venit planificat de peste 760 milioane de euro pentru anul financiar în curs, Grupul Aenova se numără printre cele mai importante firme din domeniul farmaceutic şi de asistenţă medicală, la nivel mondial. Spectrul de servicii ale Grupului cuprinde întregul lanţ al dezvoltării şi fabricării tuturor formelor farmaceutice şi grupelor actuale de produse, din domeniul suplimentelor medicinale şi alimentare. Aenova este lider pe piaţa europeană în domeniul producţiei contractuale (Business-to-Business). Firma îşi are sediul la Percha/Starnberg, lângă München, şi este reprezentată de 27 de fabrici în 11 ţări. La succesul grupului contribuie peste 4.400 de angajaţi.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close