Guvernatorul statului Nebraska a proclamat 2018 drept Anul Centenarului României

Pete Ricketts a emis o proclamație prin care salută celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918 de către România.

„SUA și România împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”, se arată în textul proclamației.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Documentul menționează legăturile strânse dintre România și Nebraska în ceea ce privește comerțul, programele educaționale și antreprenoriatul. Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului.

Nebraska este unul dintre statele americane cu industria agricolă cea mai avansată și a cincea cea mai mică rată a șomajului din SUA. A fost admis ca cel de al 37-lea stat american în 1867 și este singurul cu legislativ unicameral și democrație non-partizană, în care sunt votați candidați a căror apartenență politică nu este precizată pe buletinul de vot – o măsură adoptată în 1937 ca mijloc de promovare a eficienței costurilor și a transparenței guvernamentale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close