Guvernul crește numărul de locuri la Rezidențiat

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat, ieri, o Hotărâre ce prevede majorarea cifrei de școlarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/ universitar 2018-2019, de la 5.000 la 5.415 locuri și posturi.

„Scopul acestei măsuri este de a îmbunătăţi accesul la serviciile medicale, în special în zone defavorizate din punct de vedere socio-economic, prin  formarea unui număr mai mare de specialişti care să ofere suportul necesar pentru creşterea calităţii stării de sănătate a populaţiei. Se va asigura astfel personalul medical necesar pentru serviciile medicale acordate in dispensarele şcolare, serviciile de ambulanţă sau centrele de permanenţă”, precizează Ministerul Sănătății. Pentru anul universitar 2017-2018, cifra de școlarizare prin rezidențiat a fost de 4.000 locuri și posturi.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Posturile care vor rămâne neocupate după susținerea examenului de rezidențiat vor fi  redistribuite. Astfel, candidații care la sesiunea precendentă au obținut punctajul  minim de promovare, dar s-au clasat în afara numărului de locuri și posturi, pot ocupa posturile rămase neocupate în sesiunea următoare.

În completarea actului normativ, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a emis  Ordinul de ministru nr. 936/25 iulie 2018, ce prevede metodologia care se aplică pentru ocuparea prin redistribuire a locurilor/ posturilor rămase libere la concursul de rezidențiat. Pentru anul acesta, metodologia prevede că, la repartizarea posturilor rămase neocupate după organizarea concursului de rezidențiat, în 2018, vor avea prioritate cei 415 candidați care au fost respinși după examenul organizat în 2017, deși au obținut punctajul minim de promovare, condiție necesară, dar nu suficientă, pentru ocuparea unui post de rezident.

În acest an, concursul național de intrare în rezidențiat este programat în 18 noiembrie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close