Guvernul recrutează 200 de tineri pentru programul de internship din 2018

Studenții și tinerii absolvenți sunt invitați să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituții și autorități publice, în programul de stagii din acest an.

Programul, ajuns la a VI-a ediție, se va derula între 16 iulie și 14 septembrie, și va oferi tinerilor posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru al administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică, stagiarii vor participa la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare. Candidaturile pentru această ediție pot fi depuse online, între 19 aprilie și  14 mai, și vor fi evaluate între 14 mai și 3 iunie. Între 4 și 22 iunie au loc interviurile online, pentru ca rezultatele să fie anunțate în 29 iunie. Programul de internship începe în 16 iulie.

Cele mai multe locuri disponibile în 2018 sunt la Guvernul României (24 locuri), Agenția Națională de Administrare Fiscală (15), Ministerul Afacerilor Interne (14), Ministerul Afacerilor Externe (nouă), Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Tineretului și Sportului (câte opt), Ministerul Educației Naţionale (câte șapte), Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (câte șase).

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor și departamentelor conduse de miniștri și miniștri-delegați, cu participarea a peste 150 de tineri. În 2015, au fost 300 de interni în instituțiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituții publice, iar anul trecut, 100 de tineri au urmat acest program.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close