Habitat for Humanity caută 100 voluntari, care vor construi 8 case în 5 zile

Asociaţia Habitat for Humanity România recrutează 100 de voluntari care să construiască opt locuinţe pentru opt familii cu venituri reduse, în cadrul evenimentului de construire accelerată şi voluntariat Big Build 2018, care are loc la Cumpăna, judeţul Constanţa, între 1 şi 5 octombrie.

La ediţia de anul acesta, 240 de voluntari se vor afla în fiecare zi pe şantier şi vor ajuta la construirea celor opt locuinţe. Voluntarii se pot înscrie aici, până pe 17 septembrie, și îşi pot crea un profil de fundraiser, pentru a strânge donaţia recomandată, de 550 de lei. Din această sumă, Habitat for Humanity va acoperi o parte din costurile materialelor de construcţii şi echipamentul de protecţie pentru fiecare voluntar.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cei dornici să ajute la construcţia primei case decente pentru familii greu încercate pot face voluntariat timp de două, trei sau cinci zile, timp în care vor lucra alături de familiile beneficiare. Ei nu au nevoie de experienţă în construcţii – vor fi îndrumaţi permanent de o echipă de constructori profesionişti. „Voluntarii vin pe şantierele noastre pentru a construi un viitor mai bun pentru oameni care nu au avut norocul multora dintre noi. Ajutorul lor nu se opreşte doar la construcţia propriu-zisă a unei case. Căutăm şi acum oameni care să schimbe pentru totdeauna viaţa unor părinţi şi copii pe care nu îi cunosc încă, dar de care se vor lega pentru totdeauna”, spune Roberto Pătrăşcoiu, director naţional Habitat for Humanity România.

Programul de lucru începe luni dis-de-dimineaţă, când pe şantier se află doar fundaţiile caselor. În cele cinci zile, voluntarii vor ridica integral locuinţele – vor ridica pereţii, vor monta acoperişurile, vor izola termic locuinţele şi vor aplica tencuiala decorativă. La finalul evenimentului, casele vor fi finalizate 100 la sută la exterior şi 80 la sută la interior.

Big Build este un eveniment anual, organizat de Habitat for Humanity România, pentru a marca Ziua Mondială a Locuirii, pe care ONU o sărbătoreşte în prima zi din octombrie. În 2017, 820 de voluntari români şi străini au construit 36 de case în cartierul Izvoare din Bacău, pentru 118 părinţi şi copii care trăiau în locuinţe supraaglomerate sau neadecvate.

România se confruntă cu cele mai îngrijorătoare statistici de locuire din UE: peste jumătate din populaţie locuieşte în condiţii de supraglomerare, iar 14,4 la sută dintre români sunt împovăraţi de cheltuielile cu locuinţa, care le consumă mai mult de 40 la sută din venitul lunar. 13,8 la sută din populaţie nu îşi poate permite să îşi încălzească locuinţele în timpul sezonului rece, iar 35 la sută din stocul de locuinţe sunt deteriorate şi au nevoie urgentă de reparaţii.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close