Harghita: Antares a inaugurat cea mai modernă fabrică de scaune de birou din România

Investiția, realizată din fonduri proprii, se ridică la un milion de euro. Fabrica celui mai mare producător de scaune de birou autohton se întinde pe 2.500 de metri pătrați.

Noua fabrică de scaune din Remetea, jud. Harghita, este cea mai modernă facilitate de producție de acest profil din România. În afară de spațiul de producție, investiția include un depozit și birouri. Printre dotările cele mai importante ale noii fabrici de scaune sunt spațiul de producție modern, instalația de stingere a incendiilor cu sprinklere, conform noilor norme europene, platforma automată de încărcare și descărcare a mărfii și un lift ce face legătura celor două niveluri ale construcției.

„Această investiție poate fi exprimată într-un singur cuvânt: încredere. Încrederea este foarte importantă: încrederea în viitor, în tot ceea ce ne înconjoară, în echipa noastră, în partenerii noștri. Antares România este rezultatul încrederii. Dacă partenerii nu ar fi avut încredere în scaunele și produsele Antares România, azi nu am fi aici. Acest lucru este valabil și invers: și pentru noi, merită să investim resurse și energie în colaborarea cu dumneavoastră”, a declarat, la inaugurare, Laczkó Csaba (foto), director general Antares România.

Într-o primă etapă, în noua fabrică vor lucra 20-25 persoane. Investiția va permite atât creșterea capacității de producție a companiei, cât și extinderea gamei de scaune actuală. Antares România fabrică și distribuie peste 300 de tipuri de scaune ergonomice și de conferință. Dintre scaunele vândute, peste 70 la sută se fabrică în țară, în Cluj, București și Harghita. Dacă va fi necesară o creștere a capacității de producție, noua fabrică poate fi extinsă, fiindcă este construită și proiectată în acest scop.

Capacitatea de producție a fabricii de scaune diferă în funcție de complexitatea scaunelor realizate. Uneori, pentru un singur scaun directorial sunt necesare chiar și trei ore de lucru, din cauza cusăturilor și operațiilor fine și complexe. Totuși, cu noua fabrică din Remetea, capacitatea de producție poate ajunge și la 2.000-2.500 scaune/zi.

DESPRE ANTARES ROMÂNIA

Este cel mai mare producător autohton de scaune ergonomice de birou și spații publice. Este parte a unui grup internațional, fondat în 1992, cu filiale in Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia și Bulgaria. În 2016, Antares România a vândut peste 480.000 de scaune și fotolii directoriale, iar în acest an va depăși jumătate de milion. Inițial, filiala din România comercializa scaunele produse de grup, însă din anul 2000 și-a dezvoltat propria ramură de producție. Antares România are 129 de angajați. Cei mai mulți sunt în Cluj, Remetea și București. Compania deţine magazine de prezentare în Cluj-Napoca şi Bucureşti, și desfăşoară şi activităţi la export, în principal către firmele membre ale grupului Antares.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close