Help Net deschide 16 farmacii noi în 2018

Reţeaua de farmacii controlată de omul de afaceri Ovidiu Buluc a ajuns la afaceri de 128 milioane de euro în 2017, o creştere cu circa opt procente faţă de anul anterior.

Numărul de farmacii din reţea a ajuns la 211 puncte de lucru, iar în acest an compania mai vrea să se extindă cu încă 16 noi locaţii, scrie ZF. „Help Net a investit, în ultimii trei ani, 12 milioane de euro, pentru expansiunea lanţului de farmacii şi pentru proiecte adiacente de business, care consolidează poziţia companiei pe piaţă”, au precizat reprezentanţii Help Net pentru ZF.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Strategia urmată de companiile mari a fost de extindere prin achiziţii de licenţe ale farmaciilor independente sau chiar ale altor jucători mari din piaţă, cum a fost şi cazul Help Net, când în 2015 bifa achiziţia a 19 farmacii Centrofarm şi intra astfel mai agresiv în centrele comerciale. Piaţa este dominată de Catena, urmată de Sensiblu, Dona, Help Net şi Ropharma. Primii cinci jucători după cifra de afaceri domină 22 la sută din piaţa totală de peste 7.800 de far­macii.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close