Hidroelectrica are un nou directorat

Consiliul de Supraveghere al societății Hidroelectrica a numit, ieri, trei noi membri în directoratul companiei: noul președinte, Bogdan Nicolae Badea, și membrii Marian Bratu și Mihai-Val Zdru.

Doi dintre noii membri ai directoratului, Bogdan Nicolae Badea și Marian Bratu, provin din Hidroelectrica și au ocupat funcții de  top management în companie, respectiv  Manager de Departament Management de Proiect în cadrul Direcției Investiții și Manager Departament Mentenanță. Au expertiză în activitatea de investiții, producție și mentenanță a societății. Mihai-Val  Zdru, care a ocupat poziția de director Direcție Acces Rețea la Transelectrica, se alătură echipei manageriale.

Bogdan Nicolae Badea (foto) a fost secretar de stat în Ministerul Energiei şi secretar de stat în Ministerul Economiei, între iunie 2013 şi februarie 2014. A făcut parte din consiliul de supraveghere al OMV Petrom şi din consiliile de administraţie ale Rompetrol Rafinare şi Enel Energie Muntenia, și a fost director de dezvoltare în cadrul Hidroelectrica, între 2007 și 2009. A revenit în companie anul trecut.

Prioritățile noii echipe ale directoratului sunt „implementarea unui management strategic, care să conducă la dezvoltarea durabilă a societății, utilizarea eficientă a resurselor hidroenergetice, în vederea maximizării producției și menținerea unui nivel ridicat al profitului; asigurarea unei disponibilități ridicate a capacităților de producere a energiei electrice, în condițiile funcționării în siguranță a instalațiilor și echipamentelor din amenajările hidroenergetice ale Hidroelectrica;  identificarea urgentă a unor soluții viabile pentru investițiile istorice cu funcțiuni complexe, aflate în gestiunea societății; urgentarea reorganizării SSH Hidroserv și redresarea financiară a acesteia; accelerarea procesului de listare la bursă a Hidroelectrica; implementarea principiilor de guvernanță corporativă și consolidarea dialogului cu partenerul social”.

Foștii membri ai directoratului, Ovidiu Agliceru, Petronel Chiriac și Iulian Tudor, își vor continua activitatea în cadrul societății, pe posturile ocupate înainte de îndeplinirea funcțiilor în directorat.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close