Iași: 3Pillar Global deschide al treilea centru de dezvoltare din România

Compania americană de servicii IT, activă pe piața din România din 2009, a ales proiectul de birouri în care va deschide, în această vară, al treilea centru de dezvoltare din România: Moldova Center, clădirea de birouri de clasa A, situată în zona centrală a orașului.

3Pillar Global a închiriat peste 700 de metri pătrați în clădirea Moldova Center. Biroul va fi deschis la începutul lunii august. Până la finalul anului, 3Pillar Global își propune să ajungă la un număr de 50 de ingineri și specialiști IT în sediul din Iași, care se vor alătura celor peste 450 de angajați din Cluj-Napoca și Timișoara.

Compania dorește să atragă specialiști cu o experiență de minimum doi ani și competențe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS și Android) și testare. „Am ales Moldova Center pentru facilitățile pe care le poate oferi angajaților noștri, dar și posibilităților de extindere. După modelul centrelor din Cluj-Napoca și Timișoara, ne așteptăm ca biroul din Iași să crească exponențial, în următorii ani. Amplasamentul foarte bun și accesul facil din diferite zone ale orașului au contat foarte mult. Nu în ultimul rând, este una dintre primele clădiri de birouri care au adoptat cele mai noi tehnologii în materie de ergonomie și ecologie, și are certificarea de clădire verde BREEAM Very Good”, menționează David DeWolf, CEO-ul companiei.

Compania americană a anunțat, încă de anul trecut, intenția de a-și extinde operațiunile în România sau în regiune. Iași a fost opțiunea aleasă de managementul companiei, care a luat în considerare mai mulți factori: existența unui centru universitar important și a unui număr mare de absolvenți cu studii în IT, nivelul de calificare a specialiștilor IT și disponibilitatea lor pe piața muncii, posibilitățile de extindere a operațiunilor și infrastructura orașului.

DESPRE 3PILLAR GLOBAL

3Pillar Global Romania face parte dintr-o organizație globală cu operațiuni pe trei continente și 800 de angajați. Cu 450 de angajați și managementul operațional în România, are o importanță strategică pe harta globală a organizației. Experții îmbină gândirea de business și expertiza tehnică în tehnologii de ultimă generație, cu aplicabilitate în mobile computing, cloud și big data, pentru a dezvolta produse solicitate de clienți de top, din media și entertainment, informare, sănătate și financiar, printre care PBS, televiziunea publică din SUA, Carfax, lider în furnizarea de informații despre istoricul autovehiculelor, sau Equinox.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close