Iași: Continental recrutează 250 de ingineri și specialiști IT

Până la finalul anului, la Continental Iași sunt disponibile 250 de poziții pentru ingineri și specialiști IT, care au posibilitatea de a lucra la cele trei megatrenduri ale industriei automotive: conectivitate, electrificare și conducere autonomă.

În urma creșterii numărului de angajați, din martie, centrul de cercetare și dezvoltare Continental și-a extins activitatea în cea de-a patra clădire închiriată. În Iași își desfășoară activitatea peste 1.800 de angajați. „Și în 2018 avem în plan dezvoltarea activității și crearea de noi locuri de muncă. În prezent căutăm ingineri cu experiență, specialiști software și hardware, ingineri mecanici și tineri absolvenți ai universităților tehnice, pentru cele 250 oportunități de carieră deschise în cadrul organizației noastre”, declară Anda Merlușcă (foto), manager resurse umane în centrul de inginerie al Continental în Iași.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Continental este cel mai mare angajator de absolvenți de studii superioare tehnice din Iași. Pentru următorii ani, este planificată o creștere atât în materie de noi proiecte, cât și a numărului de angajați. Pentru a acoperi nevoile de dezvoltare ale companiei, în viitorul apropiat este planificată extinderea clădirii de birouri din Bulevardul Poitiers.

„Colegii din Iași reușesc să combine cunoștințele tehnice cu creativitatea și să dezvolte proiecte complete și complexe. Suntem în plin proces de transformare digitală. Lucrăm cu cele mai noi tehnologii, internet of things, cloud, big data, inteligență artificială, precum și cu tehnologii clasice, embedded. Proiecte precum cruising chauffeur, trained parking, door control unit, faruri inteligente cu tehnologie LED, Automated Driving Control Unit, sisteme multimedia cu funcționalități de top, antene inteligente pentru conectarea la internet, ce permit actualizarea automată over-the-air a software-ului din mașină, sisteme de control a motorului termic sau sisteme de stabilizare a rețelei de 12V ne-au poziționat ca un angajator atractiv în industria automotive”, explică Marian Petrescu, directorul centrului de cercetare și dezvoltare din Iași.

DESPRE CONTINENTAL

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și  patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close