Iași: Continental se extinde printr-o investiție de 20 de milioane de euro

Continental Automotive România își va mări sediul de pe bulevardul Poitiers, după ce municipalitatea ieșeană a eliberat, marți, autorizația de construire pentru extinderea clădirii de birouri și realizarea legăturii cu clădirea existentă.

Societatea a primit aviz și pentru împrejmuirea proprietății, construirea unei platforme de parcare, racordul la drumul public, amenajările exterioare, rețelele de incintă, amplasarea semnalisticii publicitare și postul trafo. „Constructorul va fi o companie din Bucureşti, care va lucra cu subantreprenori din Iaşi. Este o investiţie importantă, atât prin prisma impozitelor ce vor veni la bugetul local, cât și prin plusvaloarea adusă de tinerii care vor lucra acolo, în domeniul IT”, declară primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Concret, actuala clădire (Corp A), care este în formă de U, va fi extinsă în partea de vest, cu un corp de clădire (Corp B) cu regim de înălțime P+7E+Eth retras și formă în plan asemănătoare cu litera F. În curtea interioară semi-deschisă a corpului de clădire existentă va apărea un corp de clădire cu regim de înălțime P (Corp A1). Între cele două alveole formate în plan, la noul corp de clădire este în plan câte un corp de clădire cu regim de înălțime P (Corp B1 și Corp B2). Clădirea existentă se va extinde cu două travee și către partea de est, iar corpul extins (Corp A2) va avea aibă regim de înălțime P+1E parțial, ce va duce la extinderea actualei bucătării și cantine + cafenea).

În plus, în vecinătatea corpului de clădire care în prezent adăpostește garajul de testări, depozitul de deșeuri și postul trafo, va fi amplasat un corp de clădire nou (Corp C2), în care va funcționa postul trafo. Imobilele vor avea un regim de înălţime de șapte etaje plus etaj tehnic şi vor fi deservite de 528 de locuri de parcare. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la suma de 93.875.119 lei (20,2 milioane euro). Continental este cel mai mare angajator de absolvenți de studii superioare tehnice din Iași.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close