Iași: Mambu se mută în Moldova Center și își dublează numărul de angajați

Furnizorul de tehnologie bancară via cloud își extinde centrul de dezvoltare din Iași și își dorește o absorbție diversă de skill-uri tehnice, precum Java developer, testare automată/manuală și cloud admin.

Prezentă pe piața din Iași din 2011, echipa Mambu dezvoltă, prin utilizarea celor mai noi versiuni de tehnologii, propriul produs din zona FinTech. Unul dintre termenii ce caracterizează domeniul pentru care compania Mambu produce software este disruptive. Prin aceste tehnologii, ce revoluționeaza experiența consumatorului de servicii bancare, Mambu ajută utilizatorul final să-și personalizeze produsele financiare, opțiune inexistentă în domeniul bancar tradițional. Clienții apreciază platforma de tip cloud, siguranța datelor și modul în care Mambu ține sub control cheltuielile pe serviciile lor IT.

Echipa din sediul din Iași este responsabilă de dezvoltarea întregii platforme Mambu. Echipa a crescut organic și a ajuns acum la 40 de profesioniști IT. Dimensiunea actuală a echipei, planurile de viitor și grija pentru confortul angajaților au dus către decizia companiei de a-și muta biroul în spațiile Moldova Center, pe o suprafață de circa 1.200 de metri pătrați. Mambu a creat în Iași un centru de excelență Java, iar principalele criterii de eligibilitate a candidaților sunt pasiunea pentru tehnologie și inovație, abilitățile de rezolvare a problemelor, motivația și orientarea către lucrul în echipă, experiența de lucru și, nu în ultimul rând, potențialul de dezvoltare. „La Mambu, credem într-o abordare onestă a colaborărilor de business sau de muncă, astfel încât toată lumea să aibă oportunitatea de a contribui și de a face diferența. Îmbrățișăm o atitudine sinceră și umană în drumul nostru către schimbare și inovație. Pentru noi, echipa este pe primul loc, apoi clienții noștri, apoi acționarii noștri. Alegerea Moldova Center reflectă preocuparea pentru un spațiu de birouri confortabil, de calitate, cu lumină naturală, cu spații de lucru corespunzător utilate și cu zone de relaxare variate”, declară Ciprian Diaconașu, Managing Director Mambu. Pozițiile deschise în cadrul Mambu Iași pot fi găsite aici.

Înființată în 2010, compania germană Mambu a început prin deservirea companiilor de micro-creditare, în primul rând pe piețele emergente. Cea mai mare creștere a survenit, ulterior, în Europa și Asia Pacific, prin companii ce oferă servicii complete – de la credite de consum și creditarea IMM, până la servicii pentru organizații P2P și oferte bancare pentru persoane fizice. Încă înainte de a fi oficial înființată compania, în 2009, echipa de start a Mambu a început să investigheze modul în care tehnologia poate ajuta la furnizarea de servicii financiare. Cum tehnologia cloud schimbă industrii și internetul devine rapid o normalitate chiar și în regiunile mai puțin dezvoltate, decizia pentru o soluție viabilă a fost clară – aducerea tehnologiei bancare în secolul al XXI-lea, pentru a fi ușor accesibilă organizațiilor de orice dimensiune și suficient de flexibilă pentru orice oportunitate de piață. Din 2011, Mambu oferă servicii pentru peste 140 de instituții financiare, în 36 de țări, și deservește aproape două milioane de conturi active.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close